ANA SAYFA > İZMİR > Kent Arşivi niteliğinde dergi

Kent Arşivi niteliğinde dergi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kent Arşivi niteliğinde dergi

Mimarlar Odası İzmir Şubesi bünyesinde 30 yıldır yayın hayatına devam eden Ege Mimarlık Dergisi, yenilenen yüzüyle okucularıyla buluşmaya devam ediyor.

109’uncu sayısının yayınlanma hazırlığında olan dergi, İzmir ve Ege Bölgesi için mimari arşiv niteliği taşıyor. Dergi yayın hayatı boyunca İzmir’de bulunan birçok güncel ve tarihi yapının tanıtımını, mimarlık dünyasından ve Oda’dan güncel haberlere ve inceleme/görüş yazılarına yer vererek, önemli bir kent arşivi niteliği taşıyor. 

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Dr. İlker Kahraman, “ 30 yıldır her yayını ile okuyucuları ile bağ kuran Ege Mimarlık Dergisi, mimarlığa ve şehirciliğe dair haberlere, değerlendirme ve eleştiri yazılarına, İzmir kentini ve Ege bölgesini ilgilendiren birçok konuda yapılmış bilimsel çalışmalar ile makalelere yer veriyor. Bu anlamda Ege Mimarlık Dergisi’nin hem bölgenin mimari arşivine ciddi bir katkı sunduğu hem de güncel konularda gelişmelerin ve tartışmaların takip edilebildiği bir nitelik taşıdığı söylenebilir. Ege Mimarlık Dergisinin arşivine egemimarlik.org web sitesinden erişilebiliyor. Bu önemli içerik sadece mimarların değil, tüm kentlinin erişimine açık ve ücretsiz. Dergide yer verilmiş tüm bölümler pdf formatında ve okuyucular tarafından çevrimiçi olarak erişilebilir durumda” diye konuştu. Kahraman “Derginin son sayısında, Kültürpark koruma amaçlı imar planı çalışması, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binası ile ilgili görüşler, mimari proje yarışmaları, İzmir yeni kent merkezinde yer alan yüksek yapıların yakın çevrelerinde yarattığı gölge alanların ışık hakkı ve çevresel etkileri ve kenti ilgilendiren daha birçok konunun ele alındığını” belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Kendi kendine yetebilen mahalleler oluşturacağız''
Sonraki Haber Başkan Selvitopu ilçenin dört bir yanında yapılan çalışmaları denetledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?