ANA SAYFA > İZMİR > Kemalpaşa Belediyesi’nden Mopak Teknik Lisesi’ne Ar-Ge desteği

Kemalpaşa Belediyesi’nden Mopak Teknik Lisesi’ne Ar-Ge desteği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kemalpaşa Belediyesi’nden Mopak Teknik Lisesi’ne Ar-Ge desteği

Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve öğrencileri tarafından üretilen sensörlü dezenfektan Kemalpaşa Belediyesi tarafından satın alındı.

Kemalpaşa Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Alanı ile Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı öğretmenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen dezenfeksiyon cihazı, kapalı mekanlar ve bina girişlerinde, virüslerin etkisizleştirilmesi için tasarlandı. Dezenfeksiyon cihazının tüm parçalarının ve içerisindeki kimyasal bileşenlerinin Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilmesi Kemalpaşa Belediyesini harekete geçirdi. Kemalpaşa ilçesi Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle irtibat kuran Kemalpaşa Belediyesi, Başkan Rıdvan Karakayalı öncülüğündeki heyetle okula ziyaret gerçekleştirdi. Kemalpaşa Belediyesi’nin ilçe içerisindeki teknolojik gelişme ve ar-ge çalışmalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla 2 adet sensörlü dezenfeksiyon cihazı alarak Kemalpaşa’lıların kullanımına sundu. Dezenfeksiyon cihazının ortaya çıkması ve geliştirilmesinde rol oynayan okul idarecileri ve öğretmenlerinin Kemalpaşa Belediyesi’nin bu destekleyici kararından son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Kemalpaşa Belediyesi aldığı 2 adet dezenfeksiyon cihazını Belediye binası girişi ve merkez Pazar yerinde Kemalpaşa halkının kullanımına sundu.  Küresel salgın sürecinde Kemalpaşa halkının sağlığı için adımlar atan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı “ İlçemiz sınırları içerisinde bulunan bir lisemizin bu gibi teknolojik üretimlerde bulunması bizi fazlasıyla onurlandırdı. Biz de böylesine bir projeyi desteklemek ve teşvik etmekadına belediyemiz ve halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Arda: Beni koltuktan indirmek isteyenler hayal görüyor
Sonraki Haber Dokuz Eylül Üniversitesi uzmanları uyardı: Covid-19 sıcak havada da bulaşır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?