ANA SAYFA > GÜNDEM > Kaymakamlar gazileri dinledi, birlikte yemek yedi

Kaymakamlar gazileri dinledi, birlikte yemek yedi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaymakamlar gazileri dinledi, birlikte yemek yedi

İzmir Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Kore gazilerini buluşturdu.

İzmir’de yaşayan 27 Kore gazisi İzmir Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği başkanı Halil Taşçı’nın daveti üzerine Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği’nde buluştu, savaş anılarını anlattı. İzmir’de 45 Kore gazisinden hayatta kalan 27 Kore gazisinin buluşmasına Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak ve Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler’de katıldı.
Karşıyaka Kaymakamı Yücel ve Çiğli Kaymakamı Çıtak ile Karşıyaka Müftüsü Gürler gazilerle birlikte yemek yedi. Şehitlere, vefat eden gazilere, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ve güvenlik güçlerine dualar yapıldı, gazilerin savaş anıları dinlendi. Gaziler, 1950- 54 yılları arasındaki Kore Savaşı’na, Birleşmiş Milletler üyesi olarak Türkiye’nin 5 bin kişilik bir tugay ile savaşa katıldığını, iki defa çembere düşen Birleşmiş Milletler askerini kurtardıklarını, 4 defa Kore Savaşı’nın seyrini değiştirdiklerini, Hacı Altıner adlı kahraman Türk askerinin 18 kurşun almasına rağmen Çinlileri durdurarak büyük bir zaiyatı önlediklerini anlatılar.
İzmir Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, Kaymakam Yücel ve Kaymakam Çıtak ile Müftü Gürler’in kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Kaymakam Yücel’in Karşıyaka’daki şehit ailelerini yalnız bırakmadığı gibi derneklerini de her zaman ziyaret ettiğini, sorunları ile yakından ilgilendiğini  söyledi.

Yazı ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ
www.karsiyakahaber.com / ÖZEL

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar'a İzmir Efes Rotary Kulübü'nden ödül...
Sonraki Haber Karşıyaka Murat Sır'ın sözleşmesini fesh etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?