ANA SAYFA > EĞİTİM > Kaymakam ve Belediye Başkanı engellilerle halay çekti

Kaymakam ve Belediye Başkanı engellilerle halay çekti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaymakam ve Belediye Başkanı engellilerle halay çekti

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı 23 Yaş Üstü Engelli Merkezi “SEVGİDİR TEK GÜCÜM” şenliği coşkulu geçti.

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı 23 Yaş Üstü Engelli Merkezinin düzenlediği “SEVGİDİR TEK GÜCÜM” şenliğinde Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Engelliler ile birlikte halay çekti.

Karşıyaka Belediyesi TOKİ ilkokuldan düzenlenen “SEVGİDİR TEK GÜCÜM” şenliğine Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Bostanlı Spor Kulüp Başkanı Avni Erboy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Dağlargüler, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel, okul müdürleri, öğretmenler, engelli yakınları katıldı.

Şenlikte Kaymakamı Yücel, Başkan Akpınar ve Müdür Ebru Yücel birer konuşma yaptı.

Kaymakam Yücel, 23 Yaş Üstü Engelli Merkezinin yerinin velilerin istekleri ile seçildiğini belirterek şunları söyledi. “Bu özel ve güzel çocuklarımız, aynı zamanda toplumumuzun kilit taşlarıdır. Bunlar için örgün ve yaygın eğitim kapsamında ne yapılırsa az. Bu özel ve güzel insanlar sevginin bizde en büyük güç olduğunu gösteriyor. 23 Yaş Üstü Engelli Merkezinin yerini seçmezden önce velilerimiz ile görüştük, onların fikirlerini aldık, onlar oybirliği ile burayı istediler. Bizde burada açtık…”

Başkan Akpınar ise yaptığı konuşmada,  her zaman bu özel ve güzel insanların yanında olacaklarını belirterek şunları söyledi. “Böyle anlamlı güzel bir günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok güzel bir iş yapmışsınız. Demek ki hayatta hangi şartta olursanız olun, yaşamı nasıl devam ettirirseniz ettirin, tanrımızın vermiş olduğu o nefesi en doğru şekilde kullanmanın yöntemleri var...”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel önümüzdeki yılda öğrenci sayısının 140-150 ye ulaşmasını beklediklerini, bu özel ve güzel insanların içinde huzuru mutluluğu bulduğunu söyledi.

Ritim, Maskeli Dans Karagöz Hacivat Skeci, Yoga, Güneşe Selam ve Halk Oyunları gösterileri yapıldı. Gösterilerden sonra merkezin öğrencileri tarafından yapılan el işi ve resim sergisi gezildi.

İzmir’de tek ve örnek olan Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı 23 Yaş Üstü Engelli Merkezinde yaklaşık 100 Engelli öğrenciye hizmet verilmekte. Merkezde el sanatları, aşçı yardımcılığı gibi kurslar veriliyor.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'de Büyükkarcı ve Diniz'den Ankara çıkarması
Sonraki Haber Yasemin Kafeye sarı kırmızı tente...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?