ANA SAYFA > İZMİR > Kavacık üzümleri daha güzel olacak

Kavacık üzümleri daha güzel olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kavacık üzümleri daha güzel olacak

Karabağlar Belediyesi'nin üreticilere gübre desteği devam ediyor. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı köylüler arazilerine uygun gübreleri alırken, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da üreticileri yalnız bırakmıyor.

Son olarak Kavacık'taki gübre dağıtımına katılan Başkan Selvitopu, üreticilerle samimi bir ortamda, bol bol sohbet etti. Çiftçilerin ekonomik sıkıntı nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Bizler de gübre desteğinde bulunarak onların yanında olmak istedik. Kavacık, üzüm üretimi açısından önemli köylerimizden birisi. Ürettiği üzüm de sadece bu yöreye mahsus. Aroması ve tadıyla bu bölgede yetişen, coğrafi işaret belgeli bir üzüm. Çiftçilerimiz gübreleri bu topraklarda kullanacaklar. Umarım bu yıl üzümler daha güzel ve verimli olur. Üreticimize de bol kazanç getirir. Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Selvitopu, mütevazı bütçeyi doğru alanlarda kullanmaya özen gösterdiklerini hatırlatarak, “Tarımsal üretim artık dünyanın öncelikli konularından biri. Biz de sorumluluk alanımızdaki köylerde tarımsal üretimi artırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız bu eşsiz topraklara ve ürünlere sahip çıkarak, onları gelecek kuşaklara korunmuş şekilde bırakmak. Olanaklarımız ölçüsünde desteklerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızdan özellikle yoğun fidan talebi de geliyor. Bu talepleri ayrıca değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Üreticiler de alım güçlerinin her geçen gün azaldığını belirterek, destekleri nedeniyle Karabağlar Belediyesi'ne ve Başkan Selvitopu'na teşekkür ettiler.

Karabağlar Belediyesi Kavacık, Tırazlı ve Uzundere'deki ÇKS'ye kayıtlı üreticilere, arazi yapısına uygun toplam 30 ton gübre dağıtıyor. Bugüne kadar 24 ton gübre teslim edildi. Dağıtımlar belirlenen program doğrultusunda sürüyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ESHOT otobüslerine tekerlekli sandalye ayarı
Sonraki Haber Başkan Soyer: Yaşamı yok edemeyeceksiniz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?