ANA SAYFA > İZMİR > Kavacık Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor

Kavacık Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kavacık Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor

Karabağlar Belediyesi'nin yürüttüğü Kavacık Meydan Projesi kapsamında, köy meydanı hızla yeni görünümüne kavuşuyor.

Ekipler, meydanın altyapı ve kaldırım çalışmalarını tamamladı. Etrafı dubalarla çevrilen meydan yeni bir kimlik kazandı. Sırada meydana bakan işyerlerinin pergole düzenlemeleri var. Bu kapsamda yıpranmış ve tehlike yaratan sundurmalar, köy dokusuna uygun şekilde ahşap ve kiremit yapılarak yenilenecek. Meydana bakan cepheler tamamen boyanarak cephe iyileştirmeleri sağlanacak. Yine köy meydanına bakan caminin minaresi boyanarak, içinde gerekli onarımlar yapılacak. Sağlık ocağı olarak kullanılan binanın da elektrik, su tesisatı ve yer döşemeleri tamamen yenilenecek. Böylece her eylül ayındaki Kavacık Üzüm Festivali'nde binlerce kişinin akınına uğrayan meydan ve çevresi, yepyeni bir görünüme kavuşmuş olacak.

Yakında tamamlanacak
Çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağını vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Yörede yaşayan vatandaşlarımızın da görüşlerini alarak başladığımız çalışmalar hızla ilerliyor. Meydan düzenlemesinin ardından, Köy Evi çalışmalarımız başlayacak. Bununla ilgili koruma kuruluna başvuruyu yaptık. Daha sonrasında da sokak cephe düzenlemelerini gerçekleştireceğiz.Kavacık, tarihi dokusu ve tarımsal zenginliğiyle gelecek kuşaklara aktarılacak” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Halk Eğitim'den yeni kurslar
Sonraki Haber Konak’ta tehlikeli yapı yıkıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?