ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'yı sel vurdu!

Karşıyaka'yı sel vurdu!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'yı sel vurdu!

Kentte gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar zaman zaman şiddetini artırarak devam eden yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi’nde bulunan birçok araç sağanak nedeniyle sular altında kaldı.

Bazı araçlar çekici vasıtasıyla bulunduğu yerden kaldırılırken, bazı araç sürücüleri ise araçlarının içerisinde çaresizce bekledi. Karşıyaka'da derenin taşmasıyla yıkılan setin getirdiği su nedeniyle bir minübüs yoldan çıktı. İçindeki 15 yolcu vatandaşların gayretleri sonucunda kurtarıldı.
Bostanlı deresinde bugüne kadar görülmemiş yükseklikte su aktı. Taşma tehlikesi karşısında Bostanlılılar tedirginlik yaşamaya başladı Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU'dan tedbir alınmasını istedi. 
Yağışın etkili olduğu bölgelerden Bostanlı’da sel ve taşkın suları nedeniyle denizin rengi kahverengiye döndü.
Anadolu Caddesinin büyük bir bölümü sular altında kaldı. Araçlar gitmekte zorlandı. Trafik tıkandı. 
Karşıyaka'nın yanı sıra Konak, Balçova, Karabağlar, Karaburun, Bayraklı'da sel nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı, yolların su ile dolması sebebiyle trafik akışı sağlanamadı.
İzmir'de yaşanan sel felaketinin ardından açıklama yapan İzmir Valiliği, “Su baskını toplam 673, mahsur kalma 23'tür. Su baskınlarının yüzde 80'i ev, yüzde 20'si iş yeri olarak tespit edilmiştir. Yoğun bir seferberlik ile tüm ekiplerimiz sahada sel önleme ve hasar giderme çalışmalarına devam ediyor” denildi.
İZBAN, şiddetli yağış nedeniyle Turan-Halkapınar arasındaki tren seferlerinin geçici olarak durduğunu, Kemer-Gaziemir arasında ise tek hat üzerinden seferlerin yapıldığını duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentte gece saatlerinden itibaren aralıksız yağan aşırı yağmurun yol açtığı olumsuzlukları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.
Gelişmeleri İZUM’dan takip eden Başkan Tunç Soyer, “Geçen yıl boyunca yağan yağmurun yüzde 18’i bir gecede yağdı. Metrekareye 126 kilogram su düştü, bu çok ciddi bir rakam” dedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre İzmir’de Şubat ayının toplam yağış ortalaması metrekareye 102,3 kilogram.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sabahın ilk saatlerinde Twitter hesabından konuyla ilgili İzmirlilere seslenerek uyarılarda bulundu. 
Soyer, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:"İzmirimiz gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldı. İlçelerimizin ardından merkezde de dereler taştı. Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz."
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bugün sabah saatlerindeki yoğun yağış nedeniyle kamu çalışanlarının yarım gün idari izinli sayılacaklarını açıklamıştı. Köşger, yağışların devam etmesi üzerine idari iznin tam güne uzatıldığını açıkladı

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yine sallandık: 4.7...
Sonraki Haber Karşıyaka'dan Hamza Dağ'a teşekkür

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?