ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka'ya Yaşlı Bakım Tesisi müjdesi

Karşıyaka'ya Yaşlı Bakım Tesisi müjdesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya Yaşlı Bakım Tesisi müjdesi

Karşıyaka Belediyesi, Şemikler Mahallesinde mülkiyetinde bulunan bir alanın imarını 0.60’dan 1.00’a çıkardı ve buraya yaşlı bakım tesisi kurulacağını açıkladı.

Karşıyaka Belediyesi, Şemikler Mahallesinde mülkiyetinde bulunan bir alanın imarını 0.60’dan 1.00’a çıkardı ve buraya yaşlı bakım tesisi kurulacağını açıkladı.
Karşıyaka Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Zübeyde Hanım Nikah Evi'nde Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın başkanlığındaki yapıldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, meclis açılışında pandeminin yarattığı olumsuzluktan bahsederek, “Beraberinde hepimizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar işsizlik nedeniyle ama çalışıyoruz aşılama çakışmaları devam ediyor, normalleşmeyi bekliyoruz. 
Esnafımız oldukça sıkıntılı olduklarını duyuyoruz, desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. En kısa zamanda sıkıntılarımızı atlatmayı ve düze çıkmayı diliyoruz. Bu zor günler bolca çalışarak dayanışma içerisinde atlatılır. Herksin birbirine destek olarak ülke olarak atlatmayı diliyorum” dedi.
Mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi’ne ait Karşıyaka-Şemikler Mahallesi 25741 ada 1 nolu parsel sayılı 6436 Sokak No:77 adresinde bulunan 1. Kat 1 nolu daire ve 5. Kat 13 nolu dairenin, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 inci maddesinin (e) bendine göre satışı hakkında önerge Plan, Bütçe, İmar ve Hukuk Komisyonlarına gönderildi.
“Mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi’ne ait, tapunun Şemikler Mahallesi 25262 ada 1 parselinde yer alan ve yürürlükte bulunan Mavişehir Toplu Konut Alanı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nda “E=0.60” yapılaşma koşullu belediye hizmet alanı kullanımında olan taşınmazın çevresinde yer alan kamusal kullanımların emsal değerleri ile uyumlu olacak şekilde yapılaşma koşulunun 1.00 olacak şekilde düzenlenmesine yönelik önerge sunulmuştu. 
Mavişehir Toplu Konut Alanı’nda plan onama yetkisinin bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilmek üzere hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği komisyonlardan oyçokluğuyla ile Meclis’e geldi.
AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, Başkan Tugay’a imar artışının nedenini sordu. Başkan Tugay ise alana yaşlı bakım tesisi kurulması planlandığı ve bu yüzden imar artışına gereksinim duyduklarını açıkladı. Tugay, “Bu tesis orada konaklamada orayı kullanacak vatandaşlara hizmet verecek. 
Aynı zamanda günlük fizik tedavi, terapi gibi faaliyetlerin bulunduğu bir tesisi olarak tasarlanıyor. Ne kadar fazla alan olursa o kadar fazla hizmet verilir. Biz bunun bire çıkmasını önerdik. Daha fazla oda olması için. Hiçbir ticari amacı olamayan bir tesis olacak. Tamamı ücretsiz hizmet vermeyecek. 
Yatışlı alanlar ücretli olacak. Karşıyaka’da böyle bir ihtiyacın olduğu belirtildi. Karşıyaka’da da bir tane huzur evimiz var, o da zayıf kalıyor. Yaşlı insanlarımıza yönelik tedavi için çalışmalar yapılacak. 
Nüfusumuzun bu yönde ağırlıklı olması nedeniyle böyle bir tesis kurmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Tugay’ın cevabı üzerine söz alan Öztürk, “Biz olayı bilmediğimiz için oy çokluğu için geçirdik. Bir ticari amaç yoksa meclisten oy birliği ile geçirmek isteriz” diye konuştu.
YAŞLILARIMIZA GEREKEN ÖZEN GÖSTERİLDİ
CHP Grup Sözcüsü Yaşar Özcan, 18-24 Mart tarihleri arası kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası hakkında yaptığı konuşmada, yaşlıların eve kapatıldığı ifadesini kullandı. Bu ifade üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Yaşlılarımızı eve kapatıldığını ima etti. Yaşlı vatandaşlarımızı eve kapatmadık. Pandemiden dolayı kısıtlama yaşandı. Bu da yaşlılarımızı korumak adına verilmiş bir karar. Yurt dışında yaşlı vatandalar ölüme terk edildi. Bir aşı vurulmak için yaşlı bir bayan 10 kilometre yol yürüdü. Bunu hepimiz gördük. Herkes tarafından yaşlılarımıza gereken özen gösterildi. Bu korumak amaçlıdır, kapatma diye bir şey söz konusu değildir” diye konuştu.
Bugün gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi olağan üstü meclis toplantısı hakkında konuşan Başkan Tugay, “Mecliste deprem sonrası için sıkıntılı görülen binaların dönüşümü ile ilgili imar planlarından kaynaklanan bazı sorunlar vardı. Bunların aşılması yönünden bir plan notu kararı alındı. Ne mutlu ki tüm meclisin; hem komisyonlardan hem de meclis heyeti oy birliği ile alındı. Bakanlıkta bunu destekliyor. Hepimizin ihtiyacı olan şeyler. Plan kararı pek çok insan için çözüm üretecek. Emeği geçenlere bende Karşıyaka Belediye Başkanı olarak meclisimiz adına teşekkür etmek istiyorum. Bizim de planlamaya girecek bölgeleri belirlememiz gerekiyor. Bu teknik bir konu. Arkadaşlarımız üzerinde çalışacak. Tüm meclis üyelerimizde özellikle rica ediyorum, lütfen görüş ve önerilerini kendilerine iletin. Her birinizin birikimi önemli” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da fidanlar toprakla buluştu
Sonraki Haber Kılıçdaroğlu Karşıyaka'ya geliyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?