ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'ya mutfak sanatları merkezi geliyor

Karşıyaka'ya mutfak sanatları merkezi geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya mutfak sanatları merkezi geliyor

Karşıyaka Belediyesi, Ege’nin kadim mutfak kültürünün tanıtımına ve gelişimine katkı sunmak, gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirerek istihdama destek sağlamak ve şehre yeni bir sosyal aktivite alanı kazandırmak amacıyla “Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi” projesini yaşama geçiriyor.

Atakent’teki Gondol Kafe’nin yan tarafında yapım çalışmaları devam eden merkez, yeni yılda Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. ile Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğinde faaliyetlerine başlayacak.  

Eğitim ve etkinlik odaklı bir tesis olarak düzenlenen Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde teknolojik donanıma sahip çok amaçlı bir ‘Yemek Atölyesi’ olacak. Öğrenciler ve kursiyerler, burada çeşitli gastronomik kimlikleri deneyimleyerek öğrenebilecek. Ayrıca merkezde, deneyimli şefler eşliğinde pastacılık alanının inceliklerine dair pratik derslerin görüleceği ve sunum yöntemlerinin öğrenileceği bir ‘Tatlı ve Unlu Mamüller Atölyesi’ yer alacak. Akademi öğrencilerinin ve kursiyerlerin teorik eğitimlerini tamamlayacakları, alanları ile ilgili dersleri görecekleri, bunun yanında teknolojik anlamda da desteklenmiş olan bir ‘Teorik Sınıf’ bölümü oluşturulacak. Mutfak sanatları ile ilgili çeşitli objelerin ve bilgilendirmelerin sergileneceği bir ‘Sergi ve Müze Alanı’ yapılacak. Bir de ‘Açık Etkinlik Alanı’ düzenlenerek; çeşitli atölye çalışmalarının, tadım organizasyonlarının ve talebe yönelik sosyal aktivitelerin yapılabileceği keyifli bir ortam yaratılacak.  

Ocak ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanan Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki tüm eğitim programları Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri tarafından hazırlanacak. Bu kapsamda Aşçılık Mutfağı, Pastacılık Mutfağı, Barista Eğitimi, Restoran ve Kafe İşletmeciliği ve Servis Elemanı Eğitimi gibi başlıklarda programlar gerçekleştirilecek.  

Bu sayede sektöre nitelikli ve kalifiye insan yetiştirilecek, istihdama katkı sunulacak. Uzun süreli sertifikalı eğitimlerin yanı sıra bir günlük kısa hobi kursları da verilecek. Hayatı her aşamasından insanın gastronominin incelikleriyle tanışması, mutfak kültürünün güçlendirilmesi amaçlanacak.  
 
Öte yandan Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, düzenlenecek festivaller ve etkinlikler ile gastronomi konseptli çekim alanı olacak. Daha önce gerçekleştirilmiş olan Karşıyaka Ayaküstü Lezzetler Festivali ve Karşıyaka Ege Otları Festivali devam ettirilirken, bunlara İzmir Mutfak Mozaiği Kültür Festivali gibi yeni organizasyonlar da eklenecek. Öte yandan, merkez ile ilgili bir Youtube kanalı kurulacak olup, bu kanal için çekim yapılan eğitimler bu kanal üzerinden yayınlanacak.

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nin Karşıyaka’ya değer katacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kısa sürede hazırlıklarını tamamlamayı planladığımız merkez ile gastronomi alanına yönelik olarak hem amatör katılımcılara hem de profesyonellere yönelik hizmetler üreteceğiz. Bunun yanı sıra merkezimiz Karşıyaka’ya yeni bir sembol ve sosyal aktivite alanı olacak. Kentimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Alev Alev Şarkılar konseri yapıldı
Sonraki Haber Başkan Soyer: İzmir hak ettiği devlet yatırımlarını alamıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?