ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyakalı öğrencilerden uluslararası proje

Karşıyakalı öğrencilerden uluslararası proje

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı öğrencilerden uluslararası proje

Avrupa’daki okulların bir araya gelerek ortak projeler ürettiği, bilgi ve deneyimlerini paylaştığı ‘eTwinnig’ platformuna katılan Karşıyaka Fevzipaşa Ortaokulu, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak ve çocukları bilinçlendirmek için harekete geçti.

Okulda, Türkçe Öğretmenleri Ümmü Sayın ve Sevim Durgel Ammiler’in yürütücülüğünde, ‘Yedi İklim Dört Bucak İklim Değişikliği Masallarla Son Bulacak’ başlıklı eTwinnig projesi uygulanmaya başlandı. Çalışmalarını başarıyla sürdüren öğretmen ve öğrenciler, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret ederek proje hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler ziyarette, sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda istek ve önerilerini yazdıkları mektupları da Tugay’a teslim etti. 

Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Azerbaycan, Romanya ve Gürcistan’dan okulların da proje ortakları arasında yer aldığını aktaran Ümmü Sayın ve Sevim Durgel, şunları ifade etti: “12-15 yaş aralığındaki öğrencileri kapsayan bu uluslararası uygulama ile amacımız, en büyük küresel sorunlardan biri olan iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmaktır. Evrensel değerlerin kolayca öğrenilmesini ve bu değerlerin çocuk yaşta bilinç altına yerleşmesini sağlayan önemli bir yazınsal alan olan ‘masallar’ aracılığıyla bunu sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız konu hakkında bilgi sahibi oluyor, masallar yazarak öğrendiklerini ifade ediyor, hayal güçlerini geliştirerek yaratıcı çözümler üretmeye çalışıyorlar. Çevre duyarlılığı kazanmış, doğamızı koruma ve yaşatma hususunda bilinç sahibi olmuş, olumlu - kalıcı davranış değişikliği edinmiş bir birey yetkinliğine ulaşmış öğrenciler yetiştirme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

Örnek çalışmalarından dolayı öğretmenleri ve öğrencileri tebrik eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Geleceğimizi tehdit eden iklim değişikliği ile mücadele adına önemli ve değerli bir proje yürütüyorsunuz. Her bireyin küçük yaşlarda bilinç sahibi olup bu mücadelenin bir parçası haline gelmesi, dünyamızı korumanın tek çaresi. Uyguladıkları uluslararası proje ile bu yolda önemli bir adım atan Fevzipaşa Ortaokulu’nu, değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyor, örnek olmalarını diliyorum.” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'dan Bahçeşehir'e 31 fark
Sonraki Haber Voleybolcu kızlar 2-0'dan Play-off'u kaçırdı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?