ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı kadınlardan organik kahvaltı evi

Karşıyakalı kadınlardan organik kahvaltı evi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı kadınlardan organik kahvaltı evi

Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, Sancaklı Mahallesi’ndeki “Balköy Kahvaltı Evi” hizmete açıldı.

“Balköy Kahvaltı Evi” Karşıyaka Sancaklı mahallesinde (köyünde) doğal köy atmosferinde, organik ürünlerle kahvaltı keyfi sunacak.

Karşıyaka’nın Sancaklı Mahallesi’nde bulunan ve Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi tarafından işletilen “Bal ve Arı Ürünleri Ambalajlama, Paketleme ve Depolama Tesisi”  ve bünyesinde hizmet verecek olan “Balköy Kahvaltı Evi” görkemli bir törenle açıldı.

Köydeki çocuklar, istedikleri çocuk oyun parkını yaptığı için Başkan Akpınar’a sarılarak ona teşekkür etmeleri törene renk kattı.

Açılışa Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay, Özcan Purçu, Karşıyaka Müftüsü İsa Güler, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcılarıı Ali Hıdır Köseoğlu, Murat Özel, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, köylüler, kooperatif üyeleri ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardında milletvekilleri Balbay ve Purçu ile Başkan Akpınar birer konuşma yaptı.

Başkan Akpınar konuşmasında Sancaklı köyünde kadın dayanışmasının en iyi örneği sergilediğini belirterek şunları söyledi. “ Tüm Türkiye’nin Sancaklı köyünü konuşacak. Sancaklı köyü üretimin merkezi olacak. En çok kadın üyeye sahip bir kadın kooperatifi burada işleme tesisi kuruyor. Kooperatifçiliğe ve köylünün kalkınmasına önem ve değer veriyoruz.  Roman kooperatifini de kurarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik.

Tarım kooperatiflerinin ülkenin kalkınmasını sağlayan oluşumlar olduğunu da vurgulayan Başkan Akpınar sözlerine şöyle devam etti. “ Tarım kooperatiflerinin ülkenin kalkınmasını sağlayan oluşumlardı. 1980 sonrası ne yazık ki sığ zihniyet o kooperatiflerin solcuların, komünistlerin dediler, bu kooperatifleri tabela kooperatifi haline getirdiler. Ama kooperatiflerin dünyanın birçok yerinde o ülkenin lokomotifi olduğunu unuttular.

“Toplumun kalkınması için kooperatifleşmek için var gücümüzle çalışacağız”

Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kooperatiflere verdiği önem ve değerleri ile yola çıkarak kadın ve roman kooperatifini oluşturduk. Gençlik kooperatifini de oluşturacağız. Toplumun kalkınması için kooperatifleşmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizler hep beraber köylü, kentli Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini yaşatmak için çalışacağız. Onların silinmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Kadın kooperatifimize böyle bir yeri Karşıyaka’mıza kazandırdıkları için çok teşekkür ediyoruz.”

Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler’in okuduğu duadan sonra açılış kurdelesini Başkan ve milletvekilleri kadınlar ile birlikte kesti. 

Açılışa katılanların birlikte kahvaltı yapmasından sonra Bal ve Arı Ürünleri Ambalajlama, Paketleme ve Depolama Tesisinin açılışı da yapıldı.

500 den fazla üyesi ile en büyük kadın kooperatifi

Karşıyaka Belediyesi tarafından kadın dayanışmasının gücünü ortaya koyan Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi’nin 500 den fazla kadın üyesi bulunuyor.

Doğal Köy Sofraları

Balköy Kahvaltı Evi’nde; kadınların kendi elleriyle hazırlayacağı bazlama, pişi, reçeller ve çeşitli kahvaltılıkların yanı sıra, üreticilerden temin edilecek organik sebze, zeytinyağı ve yumurta gibi ürünlerle doğal köy sofraları kurulacak. Tesiste hazırlanan ballar da kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olacak. Bahçesinde çocuk oyun parkının da yer aldığı mekân, haftanın her günü misafirlerini ağırlayacak. Onlarca kadına yeni kazanç kapısı açılırken; İzmirliler de hem hesaplı hem de doğal kahvaltı keyfi yaşayabilecek.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuklardan büyüklere ders
Sonraki Haber Annesini ve teyzesini kanserden kaybetti kendisi ise gen testi sayesinde kurtuldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?