ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyakalı gençlerin imece usulü çektikleri film Londra'da yarışıyor

Karşıyakalı gençlerin imece usulü çektikleri film Londra'da yarışıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı gençlerin imece usulü çektikleri film Londra'da yarışıyor

Bir grup Karşıyakalı sanatsever gencin, tamamen kendi imkanlarıyla imece usulü çektikleri ''Yabancı'' sinema filmi; 10 yıllık köklü festival geçmişi olan Lift-Off Global Network film festivalinde özel seçkiye uygun bulunarak Londra'da ülkemizi temsil ederek yarışmaya devam ediyor.

Çekim, kurgu ve renklendirme işlemlerinin tamamını kendi imkanlarıyla yapan Atakan Uğur Karagöz ve ekip arkadaşları, festivalde jürinin yaptığı eleme sonucu son elli beş film arasına giren YABANCI 20 Eylül'den sonra başlayacak olan Vimeo on demand üzerinden yapılacak ilk oylama  sürecinde Türk izleyicilerin kendilerine internet üzerinden oy vermelerini istiyor.

Bütün oyuncu ve çekim ekibinin  gönüllü olarak yer aldığı proje çekimlerine, 2016 yılında İzmir'in Dikili İlçesine bağlı Çandarlı Mahallesinde yapıldı. Neredeyse tamamı Çandarlı'da çekilen Yabancı (The Stranger)'nın bazı sahnelerinin çekimleri Bornova, Foça ve Karşıyaka gibi İzmir'in çeşitli ilçelerinde gerçekleşti.

Başrolde İlker Alkan ve Ayhan Pekbilgin'in yer aldığı filmin reji asistanlığını Beril Başaloğlu, uygulayıcı yapımcılığını ise Berker Mersin üstleniyor.

Filmin konusu şöyle:
Rıdvan ilk kez evinden, İzmir'den uzaklaşarak özendiği hayatı yaşayacağını düşünerek İstanbul'a gider. Ancak bir süre kaldıktan sonra yaşadıkları onu tekrar İzmir'e, ailesinin yanına dönmeye zorlar.O, hayali olan sinema filmini çekmek için döndüğünü söylese de, yakınları Rıdvan'ın aslında İstanbul'da yapamadığını düşünür. İstanbul'un kaosuna yabancı kalan Rıdvan,baba evinde bu yabancılaşmadan kurtulabilecek mi?

Oylamaya katılmak ve filmi izlemek için adres:

https://vimeo.com/ondemand/liftoffsessionssept2020f/456184763
 

HABERE AİT VIDEO


PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Tugay’dan Alzheimer Evi müjdesi
Sonraki Haber Tolungüç: Yine pes etmeyip kazanmayı bildik

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?