ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı ''Berber''den tepki

Karşıyakalı ''Berber''den tepki

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı ''Berber''den tepki

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık, esnaf ve tacirlerin yıllardır süregelen ve ekonomik boyutlarının yanı sıra psikolojik ve sosyolojik boyutları da bulunan önemli sorunlarını Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'dan aldığı yetkilerle çözmeye devam ediyor.

Bakanlık, ülke genelinde 122 meslek odasını ve yaklaşık 83 bin meslek mensubunu temsil eden Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu'nun talebi üzerine, esnaf ve tacirlerin tamamını temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi ardından İzmir Karşıyaka'da 30 yıllık esnaf ve berberlik yapan Volkan Berber'den tepki geldi.

Volkan Berber "13 yıldır Kendime ait iş yeri sahibiyim esnaf ve berberlik yapmaktayım. Meslek hayatımda hiçbir pazar çalışmadım çalışmayı da hiçbir zaman düşünmedim. Çıkan yasa bizlere moral olmamıştır bir faydası da olmayacaktır. Öyle bir kanun çıkarın öyle bir yasa çıkarın öyle bir paket açıklayın ki berber esnafı kuaför esnafı rahatlasın yüzü gülsün. Esnaf borç batağında, çekilen krediler ödenmiyor, vergi borçları ödenmiyor, sigorta borçları ödenmiyor, kredi kartı borçları şişmiş vaziyette, pazar günü çalışsan ne olur çalışmasan ne olur… Önemli olan evine giderken mutlu gitmek, huzurlu gitmek, güler bir yüzle gitmek. Bence borç batağına sürüklenen esnafa kurtulma amaçlı projeler açıklanmalı o zaman bizler moral buluruz mutlu oluruz. Yoksa pazar günü açıp açmamak söz konusu bile değil…"

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklı sokaklarına 62 bin metrekare asfalt serimi
Sonraki Haber Karşıyaka her maçta 2 tecrübeliyi tribüne çıkaracak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?