ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka’dan Türkiye’de bir ilk daha…

Karşıyaka’dan Türkiye’de bir ilk daha…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’dan Türkiye’de bir ilk daha…

Türkiye’de devlet okullarında ilk filateli sınıfı İzmir PTT Baş Müdürlüğü ile Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Karşıyaka’da Karşıyaka Türkbirliği İlkokulu’nda açıldı

Karşıyaka Türkbirliği İlkokulu’nda Filateli  (Pul ve pul ile ilgili zarfları, posta kartlarını, damgaları ve benzeri maddeleri biriktirerek koruma ve saklama işine pul koleksiyonculuğu/filateli, bunu yapan kişilere de pul koleksiyoncusu) sınıfının açılması nedeniyle düzenlenen etkinliğe İzmir PTT Başmüdürü Adnan Sert, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Muğla PTT Başmüdürü Abdullah Yavuz, İzmir PTT Başmüdür Yardımcısı Alper Ateşoğlu, İzmir PTT Başmüdürlüğü Değerli Kağıtlar Müdürü Nihat Yüksel,  Karşıyaka PTT Müdürü Nihat Candoğan, Muğla Ortaca PTT Müdürü Cemal Demirtaş, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz  ve Türkbirliği İlkokulu Müdürü Sibel Özer, Ortaca’daki filateli sınıf başkanı Ecem Yağmur Demirtaş katıldı.
Filateli sınıflarında pul koleksiyonculuğunun anlatılması ve tanıtılması ekseninde öğrenciler arasında sevgi ve saygının kurulmasına katkı sağlayamayı amaçlıyor. PTT İzmir Başmüdürü Adnan Sert yaptığı konuşmada filateli sınıflarının küçük yaşlarda kazanılan güzel alışkanlıklara katkıda bulunulacağını belirterek şunları söyledi.
“Öğrencilerin ilkokulu bitirdiklerinde pul biriktirme/koleksiyonerlik anlamında kendi tercihlerini yapabilir durumda, birer küçük filatelist olarak onları uğurlayacağız. Mezun olanların yerine, yine aynı şube birinci sınıf öğrencilerini yeni koleksiyoner olarak donatmaya ve bilgilendirmeye devam edeceğiz. İzmir Karşıyaka Türkbirliği İlkokulu ile Muğla Ortaca Özel Bahçeşehir İlkokulu Filateli sınıfları “Kardeş Filateli Sınıfı” kurgusu altında birleştirerek, ailelerin de destekleyeceği beklentisiyle, her alanda paylaşım ve iletişim kurma olanaklarını hayata geçirmeyi planlıyoruz.”
 Okul Müdürü Sibel Özer’de yaptığı konuşmada “Çocuklarımız için bu güzel organizasyonda emeği geçen İzmir PTT Başmüdürlüğü Değerli Kağıtlar Müdürü Nihat Yüksel ve Karşıyaka PTT Müdürü Nihat Candoğan başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
PTT İzmir Başmüdürü Adnan Sert tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’na özel bir pul koleksiyonu, okul müdürü Sibel Özer’e hediyeler verildi. Daha sonra filateli sınıflı öğrencilerine fotoğraflarının basılı olduğu pullar ile çeşitli hediyeler dağıtıldı. (Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz)

 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İnegöl Mobilya Genç Odası
Sonraki Haber Karşıyaka’da kontrolsüz üremeye tedbir: Kısırlaştırma

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?