ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’dan ''Canımızı veririz, canlarımızı vermeyiz'' haykırışı…

Karşıyaka’dan ''Canımızı veririz, canlarımızı vermeyiz'' haykırışı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’dan ''Canımızı veririz, canlarımızı vermeyiz'' haykırışı…

İzmir’deki birçok STK’lilerden oluşan bir grup Karşıyaka’da bir araya gelerek “Canımızı veririz canlarımızı vermeyiz” diye haykırdı.

Sokak hayvanlarının barınaklara hapsedilmesine karşı çıkan İzmirli Hayvan Severler Platformu, Çiğli Kent Konseyi Hayvan Hakları Meclisi ve birçok STK kısırlaştırma ve aşılama konusunda belediyelere çağrıda bulundu, “Canımızı veririz canlarımızı vermeyiz”, "Onlar bizim evlatlarımız yalnız bırakmayacağız" dedi.

Karşıyaka Çarşı'da düzenlenen açıklamada, “Vicdanını kafesleme”, “Özgürlükleri bizim elimizde” ve “Hayvanlara şiddete son” yazılı dövizler taşınarak, “İnsana hayvana yer yüzüne özgürlük” ve “Yaşamak haktır yaşatmak görev” sloganları atıldı. 

Belediyeler suçlandı
Açıklamada sokak hayvanları başta olmak üzere tüm hayvanlar için Karşıyaka İZBAN havuzu etrafında sevgi çemberi oluşturuldu. Grup adına yapılan açıklamada, bir çocuğun kuduz nedeniyle vefat ettiğini ancak bunun sorumlusunun sokak köpekleri değil, onları aşılamayan, kısırlaştırmayan belediyeler olduğu vurgulandı.

5199 Sayılı kanuna uygun kısırlaştırma yapılmasının şart olduğu ifade edilen açıklamada belediyeler göreve çağrıldı.
İzmirli Hayvan Severler Platformundan Akın Usanmaz “Bu platformu en yakın zamanda Türkiye’de fedarasyona taşıyacaklarını, bugünkü basın açıklamasında canlarımıza destek veren STK lere ve halkımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka 10 kişi kaldı, 2 gol attı!
Sonraki Haber Sessiz Mahalle Demirköprü'de yerinde inceleme...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?