ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka'da yeni ceza kapıya dayandı!..

Karşıyaka'da yeni ceza kapıya dayandı!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da yeni ceza kapıya dayandı!..

Karşıyaka'da eski futbolculardan Ukraynalı Kyrylo Kovalchuk'un faizleri ve tazminatıyla birlikte 251 bin 524 euro (1 milyon 170 bin TL) tutan alacağı 15 gün içinde ödenemezse kulübe hem 6 puan silme, hem de 2 dönem daha transfer yasağı gelmesi söz konusu.

Karşıyaka’nın TFF 1. Lig'de oynadığı 2015-16 sezonunun devre arasında 1.5 yıllığına transfer olarak 7 lig maçında forma giyen Ukraynalı ön liberoyla yollar, takım 2. Lig'e düşünce ayrıldı. FIFA, 19 Ocak'ta alacağı ve kontratına göre oynamadığı yıl için fesih tazminatı talep eden Kovalchuk'a 251 bin euro ödenmesini kararlaştırdı. Kulübe ödeme için 19 Eylül'e kadar son süre verildi. FIFA Disiplin Komitesi, Kaf-Kaf bu tarihte de ödeme yapmayınca kulübe 20 bin İsviçre Frangı daha ceza kesti.
Kovalchuk'un avukatlık firmasının oyuncunun alacağı ve ödenmeyen ceza için FIFA'dan hem 6 puan silme cezası, hem de Ocak 2018'den başlamak üzere 2 dönem daha transfer yasağı talep edeceği öğrenilince, yeşil-kırmızılı yönetim Kovalchuk'un avukatlarıyla temas kurarak 15 gün daha ek süre aldı. Para 5 Aralık'a kadar bulunamazsa avukatlık firması FIFA'ya kulübe yaptırım uygulanmasını talep edecek.
Daha önce eski futbolculardan Ofoedu'ya ödemediği 62 bin dolar borcu nedeniyle FIFA'dan 2 dönem transfer yasağı alan Kaf-Kaf, Banahene'ye 56 bin euro borcu yüzünden ise 3 puanından olmuştu. 105 yıllık kulüpte taraftarlar, geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada örgütlenip 470 bin TL toplayarak Makukula ve Okan Şahingöz'ün eski kulüplerinin alacağını kapatarak takımın 12 puanının daha silinmesini önlemişti.
Eski yabancı futbolcu alacakları önümüzdeki aylarda da Karşıyaka'nın başını ağrıtacak. Kaf-Kaf'ın Shukurov'a 293 bin dolar, Junonho'ya 410 bin dolar, Fall'a 134 bin euro borcu var. Ofoedu'nun alacağı da 98 bin dolar seviyesine yükseldi. Bu borçların her biri nedeniyle kulübe FIFA'dan puan silme cezası gelmesi ihtimali var. Borçlar puan silinmesine rağmen ödenmezse FIFA şu an 2. Lig'de düşme hattında yer alan futbol takımıyla ilgili alt lige düşürmeye kadar yaptırım uygulayabilir. Toplam borç yükü 60 milyon TL sınırına dayanan Karşıyaka'nın transfer yasağı kapsamında Futbol Federasyonu kanalıyla kesinleşmiş 13.5 milyon TL borcu bulunuyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka filesinde teknik kadroya takviye
Sonraki Haber Coach Trifunovic'in oğlu genç takımda...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?