ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka'da ''Türk Edebiyatı'nda Şiir ve Kadın'' etkinliği

Karşıyaka'da ''Türk Edebiyatı'nda Şiir ve Kadın'' etkinliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da ''Türk Edebiyatı'nda Şiir ve Kadın'' etkinliği

Karşıyaka Belediyesi 8 Eylül 2018, cumartesi günü saat 14.00'te Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceği "Türk Edebiyatı'nda Şiir ve Kadın" adlı etkinlikte, insanî duyarlığa, kadın duyarlığının önemine vurgu yapıyor; duygularını yitirmiş Dünyayı sorguluyor.

Gülten Akın'ın "Şiir duyarlılık isteyen, duyargalarını dünyaya açmayı gerektiren bir şey. Erkeklerin de, kadınlara en yakın olanları şiir yazar, duyarlı olanlar, ince olanlar...” yargısından yola çıkarak; günümüz insanını yaşananlara karşı uyarmayı amaçlıyor.

Bu etkinlikte, 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğunda sadece 11 şair kadının yetişmesine karşı, 95 yıllık Cumhuriyet döneminde onlarca şair kadının çıkmasına dikkat çekilerek, Cumhuriyet'in erdemleri ortaya konulacak. Kadın, kadın duyarlığı temaları çerçevesinde Veysel Çolak, Zübeyde Seven Turan ve Seval Arslan yapacakları konuşmalarda "Kadından şair olmaz." diyenlerin bu yargılarının boşluğunu ortaya koyacaklar.

Gülten Akın'ın, "Şiir bizim eski suç ortağımız / Biz ne işledikse onunla işledik" dizeleri odağında, Türk halkının şiirle yaşayan, şiirle düşünen, şiirle âşık olan, şiirle dünyayı algılayan bir toplum olduğu, ama 1980'den sonra şiirden uzaklaştığı tespiti yapılarak, bunun sosyolojik nedenleri araştırılacak.

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi katılımcılarının şiir sunumlarıyla etkinlik tamamlanacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 87. İEF'de Karşıyaka Coşkusu
Sonraki Haber Körfez ihalesi tamam

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?