ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da STK’lara e-toplantı desteği

Karşıyaka’da STK’lara e-toplantı desteği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da STK’lara e-toplantı desteği

Karşıyaka Belediyesi, korona virüsü nedeniyle toplantı yapamayan sivil toplum kuruluşlarına Bilgi İşlem Müdürlüğü vasıtasıyla e-toplantı ve danışmanlık desteği vermeye başladı.

Sivil toplum kuruluşu (STK) sayısı bakımından oldukça zengin olan Karşıyaka’da faaliyetlerin durmaması ve dijital ortam üzerinden yürütülmesi için çalışma başlatıldı. Yapılacak çalışma kapsamında STK temsilcileri dijital ortam üzerinden bir form ile belediyeye başvuracak. Bu form sonrasında Bilgi İşlem Müdürlüğü de STK’lara dijital ortamda nasıl toplantı yapacaklarını, hangi programları kullanabilecekleri ve programların kurulumu konusunda hizmet verecek. Bu sayede STK’ların internet ortamında toplantılarını görüntülü konuşma ile yapabileceklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Evde kalmak durumundaki STK ve dernek üyelerinin faaliyetini ve üretkenliklerini durdurmasını istemiyoruz. Bu nedenle böyle bir çözüm geliştirdik. Umarım faydalı olur” diye konuştu. 

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Karşıyaka Belediyesi STK birimi yetkilileri şu açıklamayı yaptı: “Korona virüs salgınından dolayı pek çok STK yönetim kurulu, komisyon türü ve benzeri toplantılarını iptal etmek durumunda kaldı. Ancak bir yandan da görüşülmesi gereken konular, alınması gereken kararlar var. Bu sorun ve ihtiyaca yönelik Bilgi İşlem Müdürlüğümüz ile birlikte çözüm geliştirdi. Toplantılarını internet üzerinden (cep telefonu veya bilgisayar vasıtasıyla) gerçekleştirmek isteyen STK’larımıza gerekli danışmanlık ve teknik destek hizmetini sunacağız. Sadece konferans görüşme veya dosya-ekran paylaşımı gibi toplantı türüne göre ihtiyaca yönelik çeşitli hazır kullanışlı uygulama seçeneklerini önerecek ve kullanabilmeleri için gerekli teknik desteği sunacağız. Sevgiyle, sağlıkla ve evinizde kalın.” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çorbacı Cenko'nun işletmecisi vefat etti
Sonraki Haber Karşıyaka futbolculara izin verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?