ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da eşini bıçakla yaralayana 18 yıl ceza

Karşıyaka'da eşini bıçakla yaralayana 18 yıl ceza

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da eşini bıçakla yaralayana 18 yıl ceza

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, boşanma aşamasında olduğu eşini, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla ağır yaralayan Burak K'ye yerel mahkemenin verdiği 18 yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının ardından daire, dosyayı ele aldı.

Sanığa verilen 18 yıl hapis cezasını hukuka uygun bulan dairenin kararında, şu ifadelere yer verildi: "Kamu davasına konu duruşmanın kanuna uygun biçimde yürütüldüğü, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında ileri sürülen iddia ve savunmalar ile ikame edilen delillerin denetimi sağlayacak biçimde ve eksiksiz olarak sergilenerek tespit edildiği, yargılama sonucunda dosyaya yansıyan tüm deliller ve bilgilerin gerekçeli kararda yöntemince tartışılarak ulaşılan vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı ve bu suretle kabul edilen eylemin kanunda öngörülen suç tipine uygun olarak nitelendirilerek hüküm kurulduğu, ilk derece mahkemesinin kararında usule veya esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı anlaşıldığından istinaf başvurularının esastan reddine karar verildi."

Karşıyaka ilçesinde 3 Kasım 2020'de Burak K (26), boşanma aşamasındaki eşi A.K'yi (23), çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı. A.K. kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı. Tutuklanan Burak K. hakkında "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açılmıştı.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki ve suçtan sonraki davranışları gözeterek indirim uygulanmamasına hükmetmiş ve "eşini kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan sanığa 18 yıl hapis cezası vermişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fikri Altay’ın hatırası Karşıyaka’da yaşayacak
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'da koronavirüs vakaları artıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?