ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da eğitim ve spor faaliyetlerine iki hafta ara

Karşıyaka’da eğitim ve spor faaliyetlerine iki hafta ara

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da eğitim ve spor faaliyetlerine iki hafta ara

Karşıyaka Belediyesi, yeni koronavirüs salgınına karşı önlem almak ve halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla, tüm kültürel etkinliklerinin ardından sportif faaliyetlerini ve eğitim hizmetlerini de durdurma kararı aldı.

Bu kapsamda; Karşıyaka Belediyesi bünyesinde düzenlenen bütün spor branşlarındaki kurslar ile açık ve kapalı alanlarda yapılması planlanan tüm aktivitelere, okullar kapalı olduğu süre boyunca ara verildi. Kapalı Yüzme Havuzu ile Fitness Merkezi de aynı süre içerisinde kullanıma kapatıldı. 

Ayrıca, 5 - 12. sınıf aralığındaki öğrencilere hizmet veren Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) ile Karşıyaka Belediyesi’ne ait tüm anaokullarının da iki hafta kapalı olacağı belirtildi. Belediye, Mart ayı sonuna kadar düzenlenecek söyleşi, seminer, konser ve tiyatro gösterisi gibi tüm kültürel etkinliklerini ve sağlık eğitimlerini de iptal etmişti. 

DR. KAAN AKACUN’DAN AÇIKLAMA 
Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, KBB Uzmanı Dr. Kaan Akacun, yeni koronavirüs hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
“Esasen bu salgının bir grip salgınından çok da farkı yok. İnfluenza A virüsünün öldürücülük oranı çok daha yüksek. Ancak tek farkı var, yayılım hızı çok daha yüksek. İnsanların çoğu farkında dahi olmadan ayakta atlatıyor, bu sebeple hızlı yayılıyor. Yayılımın önlenmesi için basit tedbirler yeterli. 
Toplumsal paniğe hiç gerek yok. Risk grubu kişiler; yaşlı, diabetik, tansiyon-KOAH-astım hastaları, organ nakli sebebi ile vücut savunma sistemi baskılanan ve kortizon kullanan hastalar. 
Basit hijyenik önlemler yeterli. Öncelikle ellerimizi, başparmaklarımızı ihmal etmeden güzelce ve sabunla yıkamalıyız. Maske takmanın pek anlamı yok, ancak hasta kişiler takmalı. Toplu taşıma araçlarına bindikten sonra elimizi ağzımıza ve yüzümüze götürmemeliyiz. Tokalaşma ve öpüşmeden kaçınmalıyız. Beslenmemize ve uyku düzenimize dikkat etmeliyiz. 
Hastalık belirtileri en başta ateş, öksürük, solunum zorluğu ve boğazda yanma. Bu belirtiler varsa profesyonel sağlık yardımı almalıyız.” 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soyer: Ürettikleriniz halkın bakkallarında yerini alacak
Sonraki Haber Karşıyaka'daki arıcılık eğitimlerinde ilk etap tamamlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?