ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka’da drone eğitimi tamamlandı

Karşıyaka’da drone eğitimi tamamlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da drone eğitimi tamamlandı

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Eğitim Kooperatifi ve Maiden Flight Tech ile Karşıyaka Belediyesi Kooperatif Destekleme Merkezi tarafından organize edilen İHA-0 (İnsansız Hava Aracı-Drone) Ticari Pilot Eğitimi 28-29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi.

Toplam 16 saat teorik eğitim ve yarım saatlik uçuş eğitiminin ardından sertifika almaya hak kazanan 25 öğrenci ehliyetlerine kavuştu. Eğitim, ilçedeki 12-18 yaş aralığında dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve maddi imkanları kısıtlı gençlere ücretsiz olarak verildi. Eğitim sonrası gençler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı IHA – 0 Ticari Pilot Sertifikası, IHA – 0 Ticari Pilot Ehliyeti, IHA Bakım Onarım Eğitim Sertifikası ve Radyo/Telsiz Haberleşme Sertifikası sahibi oldu. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay şu ifadeleri kullandı: ‘’Genç işsizliğin önemli bir problem olduğu ülkemizde, ilçedeki genç nüfusun rekabet gücünü artıracak bu tür eğitimlere yerelde kalkınma faaliyetleri kapsamında ağırlık vereceğiz’’ dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Büyükşehir'den çocuklara sokak etkinlikleri
Sonraki Haber Konak’ta ''Askıda Kurban'' dayanışması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?