ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da dönüşüm askıda

Karşıyaka'da dönüşüm askıda

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da dönüşüm askıda

Karşıyaka ilçesinde uzun yıllardır kentsel dönüşüm ve imar planı revizyonu bekleyen; Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy mahallelerinin sınırları dışında kalan 108 hektarlık alana ilişkin nazım imar planı askıya çıkarıldı.

Söz konusu mahalleler sınırları içerisinde bulunan 137 hektarlık alanda yürütülen dönüşüm çalışmaları kapsamında imar planlarının etaplar halinde hazırlanması kararlaştırılmıştı. 3 yıl önce bölgenin geneline dair hazırlanan imar planı askıya çıkarılmış fakat itirazlar doğrultusunda süreç tıkanmıştı. İki etabın dışında kalan 108 hektarlık alana ilişkin yüklenici firma tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı tamamlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planla birlikte bölgenin 11,44 hektarlık alanı, gelişme konut alanı (çok yüksek yoğunluklu) ve 39,27 hektarlık alanı ise ticaret-konut alanı ilan edildi. Yapılaşacak alan 41,56 hektardan 50,71 hektara çıkarıldı. Bölgenin nüfusu ise 25 bin 770 olarak belirlendi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Maccabi Tel Aviv'den Karşıyaka'ya
Sonraki Haber Burası artık arka mahalle değil

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?