ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Çocuk Görüşme Merkezi açılacak

Karşıyaka'da Çocuk Görüşme Merkezi açılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Çocuk Görüşme Merkezi açılacak

Adalet Bakanlığı, boşanmış eşlerin çocuklarının icra yolu yerine 'Çocuk Görüşme Merkezleri'nde teslimine ilişkin uygulamanın 14 il ve ilçede daha başlanacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 Nisan'da 11 ilde başlatılan 'Çocuk Görüşme Merkezleri' uygulaması Adalet Bakanlığı'nca yaygınlaştırılıyor. 13 Haziran'dan itibaren Bolu, Burdur, Edirne, Karabük, Samsun, Tunceli, Yozgat, Alanya, Bafra, Boğazlıyan, İskenderun, Karşıyaka, Menemen ve Ödemiş'te de uygulama başlatılacak. 

Teslim ile ilgili işlemler artık uzmanlar eşliğinde, çocuklar yararına dizayn edilen 'Çocuk Görüşme Merkezleri'nde yerine getirilecek. Bu işlemler için ebeveynler hiçbir harç ve masraf yatırmak, ücret ödemek zorunda kalmayacak. Bütün giderler Adalet Bakanlığı'nın bütçesinden karşılanacak. Çocukların yaş ve gelişim düzeyleri gözetilerek hazırlanan bu merkezlerde, çocuk ve taraflarla iletişim kurulacak ve bu süreçte nasıl davranmaları gerektiği konusunda rehberlik edilecek. Teslim işlemleri rızaya dayalı olarak yerine getirilmeye çalışılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor'a Tilda'dan 1 Türkiye İkinciliği daha...
Sonraki Haber İzmir’deki Diyarbakırlılar İZ-DİYAR-DER gecesinde coştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?