ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da çiftin bebek acısı

Karşıyaka'da çiftin bebek acısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da çiftin bebek acısı

Karşıyaka'da bir yıllık evli Özlem (39) ve Behzat Kurban (32) çifti, bebeklerini kucaklarına almanın hayalini kurarken, 6.5 aylıkken ölü doğması üzerine büyük üzüntü yaşadı.

Kurban çifti, toprağa verdikleri bebeklerinin engelli olduğunun söylediğini, ancak hamileliğin başından beri yapılan kontrollerde sağlıklı olduğunun dile getirildiğini savundu. Bebeklerin ölümünde kimin hatası varsa bulunmasını isteyen Behzat Kurban, "Biz doğuma gidiyoruz diye evden çıktık, hastanede bebeğimizin cansız bedenini aldık. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

Demirköprü Mahallesi'nde oturan Behzat Kurban ile Özlem Kurban yaklaşık bir yıl önce dünya evine girdi. Mutlu bir evlilikleri olan çift bir süre sonra da hayatlarının en güzel haberini aldı. Anne ve baba olmaya hazırlanan çift, kontrol için de Tepecik Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne gitmeye başladı.

Bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan Behzat Kurban ile eşi, bebeklerinin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendikten sonra da alışverişe başladı. Ancak yeni evli çiftin hayalleri geçen 29 Mayıs'ta kabusa döndü. Sancıları artan 6.5 aylık hamile Özlem Kurban yakınlarının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doğuma alınan anne adayı, oğlunu kucağına almayı beklerken, bebeğinin ölü olarak dünyaya geldiğini öğrendi.

Sinir krizi geçiren talihsiz kadına sakinleştirici yapıldı. Bu sırada acı haber, hastane önünde bekleyen Behzat Kurban ile yakınlarına da bildirildi. Bebek sevinci bekleyen Kurban ailesi büyük üzüntü yaşadı. Gözyaşlarına boğulan Kurban çiftine, doktorlar, iddiaya göre, bebeklerinin engelli olduğu, vücudunun gelişimini tamamlayamadığını ve beyninde de su toplandığını söylendi. Bebeklerini Doğançay Mezarlığı'nda toprağa veren Behzat Kurban, kontrol için gittikleri hastanenin bağlı olduğu Genel Sekreterliğe gidip durumu anlattığını aktardı.

Burada bir dilekçe yazan Behzat Kurban, "Oradaki yetkililere durumu anlattım ve bir dilekçe yazdım. Hamileliğin en başından beri birçok test yapıldı ve bebeğimizin gayet sağlıklı olduğu söylendi. Ben de bunları dilekçede, elimdeki raporlarla belirttim. Bana, soruşturma başlatacaklarını ve bu süreçte bebeğin mezarının açılıp otopsi yapılacağını söylediler. Burada birinin hatası var ve bunun bulunmasını istiyorum. Bir beklentim yok, yalnızca başkalarının canı yanmasın. Çocuğumuz dünyaya gelecek diye birçok hazırlık yaptık. Bize hamileliğin başlarında çocuğumuzun engelli olacağı söylenseydi belki aldırırdık. Biz doğuma gidiyoruz diye evden çıktık, hastanede bebeğimizin cansız bedenini aldık. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

Tepecik Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ndeki bu olayla ilgili baba Kurban'ın dilekçesinin ardından İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin soruşturma başlattığı öğrenildi. Genel Sekreterlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Konuyla ilgili kurumumuzun dilekçeyi aldığı tarih olan 3 Haziran'dan itibaren gerekli hukuki süreç ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Janusz Olejniczak, Efes Odeon’da
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?