ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da bir ''Direniş'' öyküsü

Karşıyaka’da bir ''Direniş'' öyküsü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da bir ''Direniş'' öyküsü

Türkiye genelinde hayvanlara yönelik şiddet olaylarının giderek artış göstermesi toplumda tepkilere yol açarken, Karşıyaka’da umut veren bir ‘Direniş’ öyküsü yaşandı. Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan bir personel, yol kenarında perişan halde bulduğu köpeği kucağına alıp veterinere taşıdı. Tekrar hayata tutunan sahipsiz can dosta ‘Direniş’ adı verildi.

Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde ziraat teknikeri olarak görev yapan Genco Ocalı, yaklaşık 10 gün önce mesaisi sırasında yol kenarında hasta bir köpek gördü. Hayvansever genç, güçlükle yürüyebilen köpeği kucağına alarak Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’ne götürdü. Ağır uyuz ve leishmania hastalıkları tespit edilen, tüm tüyleri dökülmüş ve zayıf düşmüş haldeki köpek, burada tedavi altına alındı. 

‘Direniş’ adını verdiği köpeği bakımevinde de ziyaret eden Genco Ocalı, “Direniş’i gördüğümde çok kötü bir durumdaydı. Güçlükle yürüyordu. Görünüşünden dolayı insanların korkup yaklaşmadığını düşünüyorum ama ben geçip gitmek istemedim. Aracım da olmadığı için yolun büyük kısmında kucağımda taşıyıp, yaklaşık bir saatlik yürüyüşle belediyemizin veterinerlerine götürdüm. Hayata tutunmasına aracılık edebildiğim için çok mutluyum” dedi. 

Duyarlılığı için Genco Ocalı’ya teşekkür eden Veteriner Hekim Alper Kaçamak ile Veteriner Teknikeri Neşe Şirin Önal da “Köpek bize getirildiğinde generalize uyuz ve leishmania gözlemledik. Hastalığa ve sokak şartlarına bağlı olarak aşırı zayıf bir tablosu vardı. Şimdi bakımevimizin bireysel bölmesinde bakım ve tedavisi devam ediyor. Uzun bir süreç gerektiren tedavisini en iyi şekilde sağlayacağız” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Tony Taylor'ı açıkladı
Sonraki Haber Anadolu Efes'ten Pınar Karşıyaka'ya

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?