ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da bebekler çok mutlu

Karşıyaka’da bebekler çok mutlu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da bebekler çok mutlu

Karşıyaka Belediyesi anne ve bebek sağlığı, anne sütünün teşvik edilmesi konularında yaptığı çalışmalar ile “Bebek dostu destekleyici kuruluş” unvanını aldı.

Çalışmalar kapsamında Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından anne sütü ve emzirmeye yönelik bilgi broşürleri, çıkarıldı. Belediyede emzirme politikası oluşturuldu, bu kapsamda uzman hemşire tarafından belediye personellerine eğitimler verildi; kurum içerisinde emzirme odası hazırlandı. Kent genelinde yeni doğan ve ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketleri dağıtıldı. 

Ayrıca 01-07 Ekim tarihleri arasında farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilen Anne Sütü ve Emzirme Haftası için kampanya başlatıldı. Toplumda bu haftaya yönelik farkındalık oluşturmak ve bilinci artırmak amacıyla çeşitli söyleşiler düzenlendi. Sosyal medya hesaplarından çalışmalar gerçekleştirildi ve kent genelinde billboard çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca vatandaşların sıkıntılarını çözmek, sorularına yanıt vermek amacıyla Emzirme Destek Hattı (0531 371 72 35) da oluşturuldu. 

15 Şubat 2021 tarihinde tekrar anne sütü ve emzirme kampanyası düzenlendi, kampanyanın hala devam ettiği bilgisi müdürlük yetkilileri tarafından kaydedildi. İkinci kampanya kapsamında da yerel televizyon kanalları ve Karşıyaka Belediyesi sosyal medya hesaplarından uzmanların katıldığı canlı yayın programları düzenlendi. Anne sütü ve emzirme ile ilgili bir sosyal medya hesabı açıldı, hesap üzerinden annelerin de katıldığı ayrı bir canlı yayın programı gerçekleştirildi. Çeşitli sosyal medya ve billboard çalışmaları gerçekleştirildi, kamu spotları hazırlandı. 

Tüm çalışmalar neticesinde 1991 yılından bu yana anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’nı yürüten Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’ne bağlı Anne Sütü Üst Komitesi’nin değerlendirmeleri sonucunda Karşıyaka Belediyesi, Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş unvanı ile ödüllendirildi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'li Anıl ameliyat oldu
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'da antrenman şoku!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?