ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da 51 bin öğrenci için ders zili çaldı!

Karşıyaka'da 51 bin öğrenci için ders zili çaldı!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 51 bin öğrenci için ders zili çaldı!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’na Karşıyaka’da da başlandı.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’na başlanması nedeniyle düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu tarafından Karşıyaka Hükümet Konağı Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle düzenlenen törene Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu’nda devam edildi.
Buradaki törene Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, kurum ve okul yöneticileri ile veliler ve öğrenciler katıldı.
Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ender Feroğlu birer konuşma yaptı.  
51 bin öğrenci 2904 öğretmen 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu Karşıyaka’da 1455 derslikte, 2904 öğretmen ve 51 bin öğrenci ile yeni bir eğitim- öğretim yılına başlandığını belirterek şunları söyledi. "Yeni bir eğitim yılının ilk gününde, Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum. Bugün çocuklarımızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Mevlana’nın dediği gibi: “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.” Sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duygu çocuklarımız güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız.
“Farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir”
Görevlerimizin bilincinde olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz, toplumun eğitime katılımını artırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. “Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır. “Sözünden yola çıkarak, Veli, öğretmen ve okul yönetimi iş birliğini tam olarak sağlamak eğitim-öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım; amacımız bilgiyi aktarmakla beraber, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli milli ve manevi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Bu yıl da her zaman olduğu gibi hem ilimde, bilimde hem de değerler eğitiminde çocuklarımızı yetiştirmeye gayret edeceğiz. İlçemizdeki 2904 öğretmenimiz 51.026 öğrencimizin kalbine dokunarak geleceğe hazırlayacaklar.”
Cumhuriyet ilk okulu yeni binasının açılışı Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk geldi
Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ender Feroğlu ise yaptığı konuşmada 1924 yılında Eğitim Öğretime başlayan okulun 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında yeni binada 31 öğretmen ve 476 öğrenci, 20 sınıf ve 24 şube ile   Eğitim Öğretime başlayacaklarını belirterek şunları söyledi.  “Bu sene yaptığımız bu açılışımız 100. Yılına gireceğimiz Cumhuriyetimizin ve okulumuzun yeni binasının açılışına denk gelmesi bizleri ayrıca gururlandırmıştır.” 
Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. 
Daha sonra Kaymakam Demir, Belediye Başkanı Tugay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadıoğlu ile beraberindekiler sınıfları ziyaret ederek öğretmen öğrencilere başarılar diledi.
Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gaziemirli öğrencilere kırtasiye desteği
Sonraki Haber Çatı Bostanlı açıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?