ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da 3 ayrı yerde aşure etkinliği

Karşıyaka’da 3 ayrı yerde aşure etkinliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da 3 ayrı yerde aşure etkinliği

Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel Aşure Günü kentin üç ayrı noktasında yapıldı.

Cumhuriyet, Zübeyde Hanım ve Bahçelievler Mahallelerinde düzenlenen etkinliklerde, dualarla aşure kazanları karıldı; birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verildi. 
Koronavirüs tedbirleri altında gerçekleşen buluşmalara Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler; Yamanlar Cemevi, Zübeyde Hanım Alevi Kültürünü Yaşatma Derneği, Alevi Vakıflar Federasyonu, Cem Vakfı İzmir Merkez Şubesi, Esder-Aksev Vakfı, Çorum Dernekleri Federasyonu yönetici ve temsilcileri;  Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Cem Vakfı İzmir Merkez Şube’nin Bahçelievler’deki yeni merkezinin açılışı da yapıldı. 
Tüm katılımcılara teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Aşure, inancın paylaşma erdemiyle güzelleşmesidir. İnancın, aslında neye yaradığının en güzel kanıtıdır. Rengi, kokusu, tadı ne olursa olsun, her şeyin bir arada olmasıyla bu dünyanın daha güzel olacağının ispatıdır. Paylaşımdır, bölüşmektir, benim tattığım senindir, çünkü o hayatın ta kendisidir, haydi şimdi tüm insanlık yaşasın demektir. Aşure, “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım” demenin, ocakta pişmiş halidir. Karanlığa, yobazlığa, cehalete, yalnızlığa mahkûm olmaya ne gerek, gel güzel günleri ağız tadıyla birlikte yaratalım çağrısıdır. “Eline, beline, diline sahip ol” ama haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe diren demenin öteki adıdır. Sabrın, alçak gönüllülüğün, samimiyetin, “yârin yanağından başka her yerde hep beraber” demenin anlatımıdır. Koşullar ne olursa olsun, sıkıntılar ne kadar üstümüze gelirse gelsin, bu kadim geleneğin bize anlattığı değerlerden asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın kardeşliğimiz, yaşasın barışımız, yaşasın dayanışmamız. Biz kazanacağız, çünkü biz insandan yanayız” diye konuştu.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı Batuhan'ın öldürülmesiyle ilgili iki şüpheli adliyeye sevkedildi
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?