ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka’da 24 Haziran Günü kutlanıyor

Karşıyaka’da 24 Haziran Günü kutlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da 24 Haziran Günü kutlanıyor

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü, 1912 Karşıyaka Derneği ve Karşıyaka Taraftar Derneği iş birliğinde düzenlenen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya geldiği ve Karşıyaka Spor Kulübü formasına ay-yıldız armağan ettiği 24 Haziran 1926 tarihinin yıl dönümü kutlamaları başladı.

Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ziyaret edildi. Buradaki törende konuşma yapan Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretiyle bizlere armağan ettiği ay-yıldızın onuru ve şerefiyle yaşıyoruz. Türkiye’de birçok kulübün sportif başarılar ya da başka nedenlerden dolayı göğsünde ay-yıldız vardır ama ay-yıldızı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendisinden alan tek kulüp Karşıyaka Spor Kulübü’dür. Karşıyaka Spor Kulübü sadece bir spor kulübü değildir; Karşıyaka bir yaşam şeklidir, aşktır, sevdadır. Karşıyaka haktır, hukuktur, özgürlüktür, demokrasidir; Karşıyaka, Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.
Karşıyaka Spor Kulübü Başkan Vekili Turhan Gürsel Urhan ise konuşmasında, “Karşıyaka’mızı seçilmişler şehri olarak görüyorum. Büyük Ata’mız anneciğini defnetmek üzere burayı seçmiştir. Zaman zaman Ankara’nın o kasvetli havasından kaçıp dinlenmek üzere burayı seçmiş ve öyle bir noktaya gelmiş ki 100. yıl sonrasını planlarken aradığı insan malzemesini yine burada bulmuştur. Karşıyaka Spor Kulübü’nün de neden yine bir seçilmiş olarak tariflenebileceğini hatırlatmak isterim. Karşıyaka Spor Kulübü Derneği’nin logosunda yer alan ay-yıldız bize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından lütfedilmiştir. Bu kutsal bir emanettir, bu emanete sahip çıkmak zorundayız. Karşıyaka’mız demek Karşıyaka Spor Kulübü demektir. Sözlerimi şu şekilde bitirmek istiyorum: Ne mutlu Karşıyakalıyım diyene” ifadelerini kullandı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuşmasında şöyle dedi:
“Atatürk’ün Karşıyakalılar’a olan sevgisini belki ancak Karşıyakalılar anlayabilir. Bu kentte doğmuş, yaşamış, buranın havasını solumuş her insan yaşamı boyunca her anını Cumhuriyet’e, Türk Bayrağı’na, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıkla geçirir. Atatürk’ün Karşıyaka’ya duyduğu sevgi ve saygının en sembolik olduğu yerdeyiz, annesinin emanet edildiği anıt mezarının olduğu yerdeyiz. Biz Karşıyakalılar tasada, kıvançta, bayramda, şenlikte ve her onur gününde Zübeyde Anne’mize koşarız. Çünkü o bize Atatürk’ümüzün emaneti; minnetimizin ve saygımızın, değeri asla tükenmeyecek simgesidir. Biz de bugün Zübeyde Anne’mizin huzurunda, 24 Haziran’ın 96. yılında Atatürk’ümüze minnetimizi, saygımızı ve sonsuz teşekkürümüzü sunuyoruz. Bu yıl 24 Haziran’ı bambaşka duygularla kutluyoruz. İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ün 100. yılını yaşarken Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Biz bugün Karşıyaka olarak ay-yıldızın onuruyla, Kaf Sin Kaf’ın gururuyla diyerek 96 yıllık bayramımızı hiç azalmayan bir coşkuyla yaşıyoruz. Karşıyaka, bu gurur senindir; Karşıyakalılar, bu onur bizimdir. Büyük Kaf Sin Kaf, formandaki ay-yıldız senin övünç madalyandır; hepimize çok yakışıyor, hepimize kutlu olsun.” 
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Basketbolda yeni dönem başlıyor…
Sonraki Haber Engelli kadınlara 13 haftalık eğitim

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?