ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Protokolü Cem Vakfı yöneticileri ile iftarda buluştu

Karşıyaka Protokolü Cem Vakfı yöneticileri ile iftarda buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Protokolü Cem Vakfı yöneticileri ile iftarda buluştu

Karşıyaka Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü, Muharrem Ayı dolayısıyla Muharrem Ayı İftar programı düzenledi.

Deniz Park restoranda düzenlenen iftar programına Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka Belediye başkan vekili Ahmet Diker, Belediye Meclis Üyesi Emine Çağatay, Cem Vakfı Başkanı ve İnanç Dedesi Hayati Doğan ve yönetim kurulu üyeleri. Eskişehirliler Derneği Başkanı Yaşar Anlı, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, kamu kurum yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

İftarda Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İlçe Müftüsü İsa Gürler ve Cem Vakfı Başkanı ve İnanç Dedesi Hayati Doğan birer konuşma yaptı.

Kaymakam Çalışır Muharrem ayının hürmet, birlik beraberlik ayı olduğunu belirterek, muharrem ayının anlam ve önemi anlattı. “Kim ne derse desin, hainler ne yapmaya çalışırsa çalışsın kimse birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, Allah ibadetlerimizi kabul etsin” dedi.
İlçe Müftüsü İsa Gürler ise yaptığı konuşmada Hz.Peygamber ve Ehli Beyt sevgisinin milletimizin ortak paydalarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi. “Sevgili Peygamberimizin torunu, Hz. Alinin ve Fatıma validemizin oğlu Hz.Hüseyin'in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu yetmişten fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna miladi 680 yılının Aşure Günü Kerbelâ'da şehit edilmesi ailevisiyle Sünni’siyle başta milletimiz olmak üzere bütün müminleri derinden  yaralamış, derin acılara sevk etmiş, asırlar geçse de göz yaşları asla dinmemiştir. Hz. Hüseyin gönüllerde taht kurmuş, ona bu zulmü reva görenler ise insanların ortak vicdanında mahkum olmuştur. Hz. Hüseyin’i ve Kerbela Şehitlerini rahmetle anarken bugün bizlere düşen bu tür müessif olayların tekrarını önleyecek bir bilince sahip olmaktır, kardeşliğimizi pekiştirmektir. Hiçbir ayrım gözetmeden insanı insan olduğu için sevip Yaradan’dan dolayı hoş görmektir. “Eline, diline, beline sahip ol" diyen Hünkâr Hacı Bektaş’ı Veli gibi etrafımıza sevgi ve barış tohumları ekmektir.”

Cem Vakfı Başkanı ve İnanç Dedesi Hayati Doğan yaptığı konuşmada; hoşgörünün önemine dikkat çekerek “Birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyeceğini söyledi. Gülbenk okudu ve dua yapıldı. 

İftardan sonra birlikte çay kahve sohbeti yapıldı. İftarda sebze yemeği, pilav ve aşure ikram edildi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 18 Yaş Altı Erkek Milliler çeyrek finalde
Sonraki Haber Karşıyaka'da babalara farkındalık eğitimi başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?