ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka Lisesi'nde mezuniyet coşkusu

Karşıyaka Lisesi'nde mezuniyet coşkusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Lisesi'nde mezuniyet coşkusu

Karşıyaka'nın en eski liselerinden olan Karşıyaka Lisesi, geleneksel mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Lisenin bahçesinde gerçekleştirilen törene öğrenci yakınları yoğun ilgi gösterdi.

İzmir’in en köklü eğitim kurumlarından bir tanesi olan Karşıyaka Lisesi, bu yıl da mezunlarını büyük bir coşkuyla uğurladı. Okulun bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine öğrenci yakınları yoğun ilgi gösterdiği için, izdihamı engellemek adına davetiyesi bulunmayanlar okul bahçesine alınmadı.

Mezuniyet töreni Mustafa Kemal Atatürk ve hayatını kaybeden tüm eğitimciler adına yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra mezun olacak tüm öğrenciler sınıf öğretmenleri ile birlikte seyircilerin arasından geçerek kendilerine ayrılan bölüme geçtiler. Törenin başında bir konuşma gerçekleştiren okul müdürü Fikret Arıkel “ Hepiniz bu platformda alkışlarla yerinizi aldınız. Bu görünen yüzü. Alkışlarımız, dualarımız, bütün iyi niyetlerimiz sizlerle birlikte. Ancak burada asıl teşekkür edilmesi gereken, belki de hep ihmal edilen, diğer bir unsuru ifade etmek istiyorum. Bugünün hazırlanması bütün öğretmenlerinizin fedakarca, özveriyle çalışmasıyla gerçekleşti. Şimdi öğrencilerimiz geçerken onları alkışladık. Onların huzurunda bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarımız için bir alkış rica edeceğim sizlerden” sözleriyle, mezuniyet töreninin organizasyonunda emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini sundu. Sözlerine “Eğitim zor bir süreçtir. Namık Kemal barika-i hakikat müsademe-i efkardan çıkar demiş. Yani gerçekler çatışmalardan ortaya çıkar. Biz, zaman zaman karşı karşıya gelsek de, birbirimizi anlamakta zorluk çeksek de, neticede hedefine ulaştığımız her zaman, başarıyı yakalamışız demektir. Çocuklarımıza hak ettikleri, ulaşmak istedikleri bütün hedeflerinde başarılar diliyorum” diyerek devam eden Arıkel, mezun olan öğrencilere son mesajını vererek konuşmasını sonlandırdı.

Müdür Arıkel’in konuşmasının ardından, bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldı. Devir teslim töreninde Türk bayrağı ve lisenin flaması, mezun olan öğrenciler tarafından bir alt dönemdeki öğrencilere emanet edildi. Bayrak ve flama tesliminden sonra okulu dereceyle bitiren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Okulu birincilikle bitiren Gülcan Orhan’a, ikincilikle bitiren Taha Baysal’a ve üçüncülükle bitiren İlayda Demirören’e gösterdikleri üstün başarıyı taçlandırmak için plaket verildi. Plaketini aldıktan sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren okul birincisi Gülcan Orhan “İnsanın hayatında önemli anlar vardır. Lise mezuniyeti de bunlardan birisidir. Bugün hepimizin hayatında yeni bir dönem başlıyor. İnanıyorum ki Atatürk’ün açtığı yoldan ilerleyerek hepimiz güzel şeyler” yapacağız diyerek duygularını dile getirdi.

Konuşmalardan sonra öğrenciler sınıflar halinde sahneye çağırılarak, mezun olan her öğrenciye teker teker diplomaları verildi. Diplomaların öğrencilere verilmesinin ardından, okulun son sınıflardan sorumlu müdür yardımcısı Füsun Mengüverdi, öğrencilere son ders isimli veda konuşmasıyla seslendi.

Öğretmenlerden öğrencilere sürpriz

Programın sonunun geldiğini düşünerek kep atmaya hazırlanan öğrenciler, öğretmenlerinin kendilerine hazırladığı süpriz karşısında şaşkına döndü. Sahnedeki barkoviyzon ekranında gösterimine başlanan, öğretmenlerin popüler televizyon programı Beyaz Show’daki Candan Erçetin-Beyazıt Öztürk atışmasından esinlenerek hazırladığı, öğrenci-öğretmen atışması tarzında geçen video, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Öğrencilerin dört yıllık serüvenine değinen videoyu izleyenlerin hem çok eğlendiği hem de duygusal anlar yaşadığı görüldü.

Video gösteriminin sonlanmasının ardından sahneye çıkan öğretmenler Karşıyaka Lisesi mezuniyet pastasını kesti. Gece mezun olan öğrencilerin kep atmasının ardından son buldu.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şehitler Bulvarı asfaltlanıyor...
Sonraki Haber MentorEGE başarıyla sona erdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?