ANA SAYFA > ÇEVRE > KARŞIYAKA İSTASYONU'NA GENÇLERİN ELİ DEĞDİ

KARŞIYAKA İSTASYONU'NA GENÇLERİN ELİ DEĞDİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA İSTASYONU'NA GENÇLERİN ELİ DEĞDİ

Karşıyaka’da İZBAN hattının yeraltına alınmasıyla işlevsiz hale gelen eski tren istasyonu, Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği atölye çalışması ile bambaşka bir çehreye bürünecek.

3’üncü sınıf öğrencilerinin yer aldığı çalışmada eski tren istasyonu sınırları içinde çocuklarda kültürel miras farkındalığını oluşturmaya yönelik eğitim alanlarından, kayıp eşya müzesine kadar fark yaratacak çeşitli mekanlar oluşturuldu.

5 FARKLI TASARIM    

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Ebru Aydeniz, Sergio Tadonnio ve Rana Ballar tarafından yürütülen atölye çalışmasında 40 öğrenci, terk edilmiş yapıların tekrar kent hayatına uyum sağlaması için yeni fikirler geliştirdiler. Çalışmayla 5 yaratıcı fikrin maket olarak ortaya çıktığını belirten Yrd. Doç. Dr. Ebru Aydeniz, “Öğrencilerin kent ölçeğinde analiz yapmalarına olanak sağlayan atölye çalışması kapsamında pek çok yaratıcı fikir ortaya çıktı. Bunlar arasında trende unutulmuş kayıp eşyaların sergilendiği müze, çocuklarda kültürel miras farkındalığını oluşturmaya yönelik eğitim alanı, Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihine ilişkin müze, tarihi binaları farklı açılardan algılamaya olanak sağlayan ve ilçeye ilişkin bilgi panolarının yer aldığı rampalar ile serbest meslek çalışanları için çalışma ofisi ayrı projeler olarak sunuldu. Böylece toplumun her kesiminden kişilerin rahatlıkla kullanabileceği mekanlar ortaya çıktı” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Evden Eve Taşıma İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sonraki Haber MUSTAFA SEVGİ KAF KAF İLE UZATTI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?