ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka İlçe Milli Eğitim, AB Proje Koordinatörü oldu

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim, AB Proje Koordinatörü oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka İlçe Milli Eğitim, AB Proje Koordinatörü oldu

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği projelerinde bir ilke daha imza atarak, 302.695 € hibe almaya hak kazandı.

Yaptığı Avrupa Birliği projeleri ile ilk sırada olan Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  134.461 hibe kazandığı All Special Kids - Parents (Tüm Özel Eğitime Muhtaç Çocukların Aileleri) projesinin de koordinatörlüğünü yapacak. Projenin ortakları ise İspanya, İtalya, Malta, İngiltere ve Romanya’dan kurum ve kuruluşlar olacak.

Proje, özel eğitime muhtaç çocukların ailelerinin yaşam kalitesini yükseltmek ve danışmanlık, rehberlik ve eğitim hizmetleri yoluyla çocuklarının eğitimine aktif katılım sağlayarak, psiko-sosyal uyumu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Ailelere eğitim verilecek

Proje süresi boyunca her ortak kurum en az 40 ebeveyn (toplam 240) ile çalışacak, ailelere çeşitli eğitimler verecek ve onlarla çeşitli sosyal aktiviteler (tiyatro, trekking, fotoğrafçılık, piknik, vb.) gerçekleştirecek.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ Programı / KA2 - Yetişkin Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar proje alanında 134.461 hibe kazandığı All Special Kids - Parents (Tüm Özel Eğitime Muhtaç Çocukların Aileleri) projesinin ortakları - İspanya / AIJU, İtalya / Viteco S.r.l, Malta / Paragon Limited, İngiltere / Merseyside Expanding Horizons, ve Romanya / Centrul Scolar De Educatie Incluziva Braila olacak.

Karşıyaka Öğretmen Evi’nde katılımcı ülke temsilcileri ile bir toplantı yapıldı. Katılımcılara sertifikaları verildi. Toplantıya Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Proje Koordinatörü Aysun Çoban ve farklı ülkelerden gelen Proje Ortakları Cesar Carrion, Ignacio Segui, Giuseppe Fabio Ursino, Giuseppe Galati, Fjoralba Kodrasi, Nicola Daley, Joseph Hemington, Anca David, Ionut Catalin Chirata Cana katıldı.

Toplantıda proje süresince yapılacak çalışmalar gözden geçirilirken, gelecek toplantıların ve faaliyetlerin tarihleri kararlaştırıldı.

302.695 €’luk hibeyi eğitim için kullanacak

2008 den beri yaptıkları projeler ile AB hibelerinde yararlanmayı sürdüren Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, son zamanlarda yaptığı dört proje ile toplamda 302.695 € hibe almaya hak kazandı.

Mesleki eğitimde bireysel iş-tabanlı öğrenme metotlarını incelemek ve geliştirme amaçlı 90.865,00 € luk  “Train to Work” projesi ortakları arasında Finlandiya, Türkiye, İsveç, Çek Cumhuriyeti ve Danimarka yer alıyor.

Erasmus+ Programı / KA1 - Okul Eğitimi Personel Hareketliliği türünde 44.198,00 €’luk  “Her Çocuk Farklı Her Çocuk Eşit” projesi ile 33 anaokulu öğretmeni ve yöneticisi Almanya, İtalya ve İngiltere’de kendi alanlarında bir haftalık, yine aynı proje türünde 33.036,00 € luk  “Engelli Çocuk, Bilinçli Aile: Engelsiz Toplum!” projesinde 18 özel eğitim öğretmeni 3 farklı ülkede (Hollanda, İngiltere, Portekiz) kendi alanlarında bir haftalık farklı kurslara katılacak.

 

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Demokrasinin sesi Karşıyaka'dan yükselecek
Sonraki Haber Karşıyaka Engelliler namağlup lider...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?