ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka-Çiğli Tramvay Hattı için önemli gelişme

Karşıyaka-Çiğli Tramvay Hattı için önemli gelişme

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka-Çiğli Tramvay Hattı için önemli gelişme

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yapımı devam eden Karşıyaka-Çiğli Tramvay Hattı araç alım ihalesini kazanan firmanın sözleşmeyi tek taraflı feshetmesinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dış kredi kullanma yetkisi talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığını duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dağ, İzmir’de vatandaşların günlük yaşamına fayda sağlayacak her projeye hassasiyetle yaklaştıklarının altını çizerek, bu onayla Karşıyaka-Çiğli Tramvay Hattı projesinde oluşan tıkanıklığın da giderildiğine dikkati çekti.

Bu kararın hayırlı ve faydalı olmasını dileyen AK Partili Dağ, “Kısa bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesinin devamlılığı için bir ‘dış borçlanma’ talebinin olduğunu ögrendik. İzmir’in faydasına olacak her projede üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız, bununla ilgili şu ana kadar ufacık bir tereddütümüz olmadı. Hatırlanacağı üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. faz 2. ikmal inşaatında kullanılması planlanan hazine garantisiz dış kredi kullanma yetkisinin onayı için girişimde bulunarak, bu ayın başında güzel bir sonuç almıştık. Yine aynı şekilde, tramvay hattı projesindeki problemin ortadan kaldırılması için gerekli adımları attık. Yine bir müjdeyi, hemşehrilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 26 adet elektrikli tramvay aracı alımı ihalesi için talep ettiği dış borçlanma yetkisi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Karşıyaka-Çiğli Tramvay Hattı’nın vadedildiği tarihte tamamlanarak İzmirlinin hizmetine sunulmasını diliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2023
Sonraki Haber Asıl tehlikenin farkında mıyız?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?