ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Çarşısı yenileniyor...

Karşıyaka Çarşısı yenileniyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Çarşısı yenileniyor...

Karşıyaka Belediyesi, kentin en kalabalık ve en gözde merkezlerinden biri olan Çarşı’yı daha modern ve düzenli bir görünüme kavuşturmak için düğmeye bastı.

Yer döşemelerinden aydınlatmalara, kent mobilyalarından estetik dış görünüme kadar pek çok değişikliği içeren proje için esnafın ve vatandaşların da görüşleri alındı.

ESNAFIN GÖRÜŞÜ SORULDU

Karşıyaka’nın vitrini Çarşı’yı daha düzenli bir görünüme kavuşturmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, çok geniş kapsamlı bir proje hazırlamak üzere harekete geçti. Çarşı ve yan sokaklarda iyileştirme çalışması başlatmak için harekete geçen belediye, yapılan anketle, esnafın ve vatandaşların da görüşlerini topladı. Ankete katılanların neredeyse tamamı, Çarşı ve yan sokaklarda modern bir değişim yaşanması gerektiğini savundu.

ÖZEL TASARIM YAPILACAK

Karşıyaka Belediyesi, esnaf ve vatandaşın desteğinin alınmasının ardından, proje çalışmalarını da hızlandırdı. Karşıyaka Çarşı’yı yepyeni bir görünüme kavuşturacak proje ile; cadde ve yan sokakların tamamında yer döşemeleri yenilenenecek. Özel olarak tasarlanmış tek tip tabela ve tente uygulamasına geçilecek. Çarşı içi yeşillendirme çalışmaları yapılacak ve bölgenin dört bir yanına modern kent mobilyaları yerleştirililecek. Çarşı ve civarındaki aydınlatma sistemlerinde de değişiklik yapılacak ve modern görünümlü ışıklandırma gereçleri kullanılacak.

“KARŞIYAKA GELİŞİYOR”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka Çarşımız, sadece İzmirlilerin değil, Türkiye’nin her yerinden kente gelen vatandaşlarımızın, hatta yabancı turistlerin uğrak noktası olan bir bölge. Burası, aynı zamanda ilçemizin geneli hakkında da ziyaretçilere fikir vermesi açısından önemli bir yer. Çok kapsamlı bir proje ile Karşıyaka Çarşımızı ve ona bağlı yan sokakları baştan yaratacak, çok daha modern, ferah ve düzenli hale getireceğiz. Şu anda projenin detayları üzerinde çalışmalar sürüyor. Esnaf ve vatandaşlarımızın isteklerini de yansıtan çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp uygulamaya geçmek istiyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka taraftarı sezonu muhteşem bir şovla açtı
Sonraki Haber Kötü Beslenmenin Kötü Sonucu Anal Fissür

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?