ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka, Büyük Önder Atatürk'ü Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu ile andı

Karşıyaka, Büyük Önder Atatürk'ü Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu ile andı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, Büyük Önder Atatürk'ü Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu ile andı

Karşıyaka Belediyesi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde Geleneksel Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu ile andı. Anayasa Meydanı ile Zübeyde Hanım Anıt Kabri arasında yapılan koşuya çocuğu, genci ve yaşlısıyla, 2 binden fazla Atatürk sevdalısı katıldı.

Ulu Önder Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın mezarının bulunduğu Karşıyaka, bu yıl 26’ncı kez “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu”na ev sahipliği yaptı. Karşıyaka Belediyesi tarafından, 10 Kasım sabahı gerçekleştirilen etkinlik, Atatürk sevdalılarından ilgi gördü. Koşuya İzmir ve farklı illerden 10 ile 82 yaş arası 2 bin 162 kişi katılırken, aile kategorisinde 54 çift ‘anne-baba ve çocuk’ olarak yer aldı. 
Anayasa Meydanı’ndaki Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önünden başlayan koşu öncesinde İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Sahilden Girne Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nı takip eden katılımcılar, 4 kilometrelik parkur sonunda Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na ulaştı. 
Koşunun ödül töreni de Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nın bahçesinde gerçekleştirildi. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Anıtkabir ziyareti için Ankara’da olması nedeniyle, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Birgül Sural Üner katıldı.
İlk 3’e girenlere kupaları takdim edilirken, tüm sporculara tişört ve sertifika verildi. 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor Atamızı sahada andı...
Sonraki Haber Karşıyaka, Hatay'da Doğukan ile güldü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?