ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi'nden Ak Parti İlçe başkanına cevap...

Karşıyaka Belediyesi'nden Ak Parti İlçe başkanına cevap...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi'nden Ak Parti İlçe başkanına cevap...

Karşıyaka Belediyesi, AKP Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu'nun açıklamalarına cevap verdi. Belediyeden gelen yazılı açıklama şöyle:

AKP Karşıyaka İlçe Başkanının bir kez daha yalan, iftira ve çarpıtmalarla dolu bir başka açıklamasına cevap vermek zorunda kaldığımız için üzgünüz. Açıklamalarında CHP’nin parti içi delege seçimlerine müdahale amacını taşıdığı çok net belli olan ifadelerini ayrıca çok düşündürücü bulduğumuzu da söylemek zorundayız. 

1) Karşıyaka Belediye başkanımızın lüks makam aracı yoktur. Bahsi geçen, bir önceki dönemde alınmış olan Audi marka araç satılmıştır ve şu anda makam aracı olarak kullandığı araç eşine tahsis edildiği iftirası atılan eski model volvo araçtır. Eşine araç tahsis edenleri başka belediyelerde arayabilir, ancak bizim böyle bir uygulamamız olmadığını üzüntüyle kendisine  bildiririz. Aynı zamanda Kent AŞ yönetim kurulu başkanı olan, herhangi bir ücret almadan sorumluluk gereği bu görevi devam ettiren belediye başkanımızın bu aracı kullanma hakkının olup olmadığını tartışma gereği bile duymuyoruz. 

2) Karşıyaka Belediyesi memurlarının maaşlarının tamamı ve ek olarak ulaşım paraları her ay olduğu gibi bu ay da zamanında eksiksiz ödenmiştir. Personel AŞ işçilerinin maaşlarının tamamı ödenmiştir. Kent AŞ çalışanlarının maaşlarının %75’i ödenmiştir ve personelin geçen aylardan kalan maaş alacakları kesinlikle yoktur. Kent AŞ çalışanlarının kalan %25 ödemeleri en kısa zamanda yapılacaktır. 

3) Memurların toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan maaş farkları; AKP hükümeti tarafınca aslında ödenmesi istenmeyen ama sendikaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kazandığı davalar nedeniyle hükümetin kabul etmek  zorunda kaldığı ancak 1100 TL ile sınırladığı, ve pek çok AKP'li belediyenin “hiç” ödemediği bir ek ödemedir. Toplu iş sözleşme farkı Karşıyaka Belediyesinde ve pek çok CHP’li belediyede hükümetin engellemelerine rağmen hükümetçe konulan sınırın çok üzerinde ödenmektedir. Karşıyaka Belediyesinde bu aya kadar toplu iş sözleşme farkları maaş gününde eksiksiz yatmıştır ve “bundan sonra da ödenmeye devam edecektir”. 

4) Bu ay ( Kasım 2019) İller Bankasından Karşıyaka Belediyesine ödenen miktar alışılagelenin çok düşük oranında tahakkuk etmiş, üstüne yaklaşık %40 kesintiye maruz kalmış ve beklenenin çok altında gerçekleşmiştir. Buradan kaynaklanan ödenek sıkıntısı nedeniyle, memur toplu iş sözleşme farkları gecikmeli yatırılacaktır. Ancak bu sürenin 10 günü geçmemesi öngörülmüş ve gerekli açıklama sendika temsilcilerine yapılmıştır. 

5) "Maaşları yatan memurların toplu iş sözleşme farklarını yatırın, işçilerin maaşlarını ödemeyin" diyen herhangi bir kişi bugüne kadar ortaya çıkmamıştır. AKP İlçe Başkanının da böyle söylemediğini umuyoruz. Kendisi endişe etmesin, Karşıyaka Belediyesi çalışanları arasında bu konuda bir çatışma hiç bir zaman yaşanmamıştır ve yaşanmayacaktır. 

6) Karşıyaka Belediyesinin geçmiş dönemden gelen borçlar nedeniyle son bir kaç yıldır bazı sıkıntılar yaşadığı herkesin bildiği bir gerçektir. Ancak alınan önlemler bu sıkıntıları aşma yolunda önemli bir mesafe almamızı sağlamış, Belediyemizin çalışanlar, halk, iş ve finans dünyasındaki güvenilirliği her geçen gün artmaya devam etmektedir. Bu süreçte özellikle son 2 ayda yaşanan personel ödemeleri ile ilgili sorunlar bizi en çok üzen konuların başında gelmektedir. Ama belediye personelimizin de çok iyi bildiği gibi personel ödemelerindeki aksamalar geçmiş yıllara oranla çok daha az düzeydedir ve yakında tümden ortadan kalkacaktır. 

7) CHP delege seçimleri ile ilgili en son konuşması gereken kişi AKP İlçe başkanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi delege seçimleri ile ilgili AKP İlçe başkanının önerilerine ihtiyacı yoktur. Bu konuda söylediği sözler kendisinin CHP içinde taraf olduğu izlenimi yaratmaktadır ki, bu durum inanılması güç ve ibret vericidir. Kendisine yalan yanlış bilgi aktarımını yapan kişilerin kimler olduğunu tahmin etmek dahi istemiyoruz. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ak Partili Çiftçioğlu: Karşıyaka Belediyesi'nde maaş krizi var
Sonraki Haber Karşıyaka, Fethiyespor'u devirdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?