ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi’nden 65 yaş üstünü kuyruklardan kurtaracak çalışma

Karşıyaka Belediyesi’nden 65 yaş üstünü kuyruklardan kurtaracak çalışma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi’nden 65 yaş üstünü kuyruklardan kurtaracak çalışma

Karşıyaka Belediyesi, Habitat Derneği iş birliğiyle 65 yaş üstü vatandaşların hayatını kolaylaştıracak bir çalışma başlattı.

Çoğu zaman dijital mecraları kullanamadıkları için büyük zorluk çeken ve saatlerce kuyruklarda bekleyen ileri yaştaki vatandaşlara, Dijital Finansal Okuryazarlık Eğitimi veriliyor. 

Belediye İleri Yaş Birimi ve Habitat Derneği tarafından yürütülen eğitimlerde 65 yaş üstü vatandaşlara e-devlete nasıl gireceği, e-nabız uygulamasından sonuçlarını nasıl göreceği, dijital bankacılık uygulamaları ile nasıl işlem yapabilecekleri öğretiliyor. Her pazartesi 1.5 saat süren eğitimler, şu ana kadar Bahçelievler, Mavişehir ve Mustafa Kemal mahallelerinde gerçekleştirildi. Taleplere göre farklı mahallelerde de yapılacak olan çalışmanın 65 yaş üstü vatandaşları çok memnun ettiği görüldü. 

Dijital bankacılık ile anında ödenen bir fatura için saatlerce sırada beklediklerini, yarım gün ayırmak zorunda kaldıklarını belirten 65 yaş üstü vatandaşlar, hayatı kolaylaştıran çalışmayı gerçekleştirdiği için Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Habitat Derneği’ne teşekkür etti. İleri Yaş Birimi Yetkilileri, bilgi için 444 1 575 numaralı Çağrı Merkezi ve 05301251355 numaralı Whats App hattından bilgi alınabileceğini belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 3 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Taşyürek: Ceyhanspor'a kazara 1 gol atabildik
Sonraki Haber Hukukta yargı sistemine eleştiri!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?