ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediye Meclisi olaylı geçti...

Karşıyaka Belediye Meclisi olaylı geçti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediye Meclisi olaylı geçti...

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin ekim ayı ilk oturumu olaylı geçti.

Türkiye gündemine ‘CHP PKK’yı kınamadı’ şeklindeki genelgeye yanıt olarak hazırlanan önerge Karşıyaka Meclisi'ne de geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan ve reddedilen önerge CHP Grup Sözcüsü Sevim Kipriksiz tarafından okundu.
PKK’yı İzmir ormanlarını yakması ve son iki şehidimiz nezninde kınayan önergede, AK Parti’nin çözüm sürecine ithafen kullanılan sözcükler dolayı tartışmalara neden oldu. Söz alan AK Parti Meclis üyesi Adem Öztürk konuşurken CHP sıralarından sesler yükselince, ortam gerildi. 
AK Partili Öztürk “Burada genel siyaset yapılmayacak diyoruz. Biz de yerel seçimlerde hangi partiyle ittifak yaptınız mı diyelim. Belediye başkanlarınızın gidip hangi partiyi ziyaret ettiğini mi söyleyelim. Burada genel siyaset yapılırsa bu meclis işlemez" dedi. CHP sıralarında ‘işler işler’, ‘sözlerine dikkat et’ tepkileri sonrası, Öztürk ‘Bana laf atanlar var. Konuşmak isteyenlerle Meclis çıkışı konuşabiliriz. Omurgalı siyaset yapın" dedfi. Bunun üzerine sinirler daha da gerilince Başkan Dr. Cemil Tugay başka meclis üyesine söz vermedi.
Söz konusu önerge de CHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.
Tartışmalar sonrası Türkiye gündeminde olay olan önerge sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olarak görev yapan CHP'li meclis üyesi Mustafa Özuslu “Dilek ve temenlilerde karar alınmaz. Belediye meclisleri siyaset yapar, siyasi karar alamaz" dedi.
Mustafa Kemalpaşa Mahallesindeki bir sosyal tesisin içkili yer bölgesi olarak sayılmasını kapsayan önerge görüşülürken söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk “İçkili yer belirlenmesi konusunda adeta konuda lider bir belediye. Daha önce bir inşaat firmasından arsa karşılığı kazanılan bir taşınmaz. Karşıyakamızda Kent A.Ş.’ye bağlı  bir çok işletme içkili. Alkollü yere ailesiyle birlikte gidemeyenler var. Bahsi geçen bölge sosyal imkanlardan faydalı bir yer, içkili yer olursa. Ayrıca planda yeşil alan geçiyorsa içkili yer yapamazsınız. Ek gündemde de aynı bir durum var. Bir alışveriş merkezinin içkili yer olması. Biz grup olarak ret oyu vereceğiz” dedi CHP’li üyeler yerin sosyal tesis olarak imar planlarına geçtiğini belirtti.
Bu konuşmaya cevap veren Başkan Tugay “Önergeyi  sevk edilen komisyonlarda 20 tane meclis üyesi arkadışımız değerlendirecek. Komisyonlardan gelecek raporlara göre karar vereceğiz. Henüz bir karar vermiş değiliz” dedi.
Ödemiş Belediyesi’ne Tay Park’taki atların hibe edilmesini kapsayan önergenin görüşülmesi sırasında, AK Partili üyelerin Tay Park ile ilgili belediye tasarrufunun sorulması sonrası açıklama yapan Başkan Tugay, “Tay Parkın içerisinde manej var. Sadece hobi amaçlı çocuklara at bindirme faaliyeti oluyor. Arkadaşlarımız bir proje geliştirdiler. Binicilik okuluna uygun olduğunu belirledik. Çok küçük bir masraflara binicilik sporuna uygun hale getirilecek. Ancak elimizdeki atlar uygun değil.  Biniciliğe uygun atlar getireceğiz. O yüzden Ödemiş Belediyesi bizim Tay Park'a benzer bir tesis açacak. O yüzden atları oraya hibe edeceğiz. Buca’daki atlı spor kulübünden epeyce genç arkadaşın bu sporla ilgilendiğini öğrendik. Oradaki Hobbit Kafe çalışmamız da devam ediyor” diye konuştu.
Bir gazetedeki habere atıfta bulunarak, Cemil Tugay’ın asansör bakımları için  yetki istediği önerge için konuşan AK Partili Ahmet Uğur Baran “Tuncay Özkan’ın önerdiği firmaya ihaleyi vermek için mi yetki istediniz. Tuncay Özkan’ın tehdidi altında mısınız?’ sorusunu sordu.  Soruya yanıt veren Başkan Tugay “Gazetesinde çıkan haberi duydum. Ben asansör konulu bir konuşma yapmadım. Zaten kendisi de bir kez ziyarete geldi. Şu an protokol yaptığımız firmayla sorun yaşadığımız için, isteklerimiz yerine getirilmediği için bu yetkiyi istedim. Henüz bir firmayla anlaşma yapmadık. Bize en fazla güven veren firma oysa onla da anlaşabiliriz. Hiç bir baskı altında değilim. Amacımız asansör bakım ve onarım hizmetlerinin en iyi şekilde yapılmasıdır. Biz her konuda size açıklama yaparız” diye konuştu.
Yeşil seferberliği yapacaklarını belşirten başkan Tugay, "Karşıyaka şantiyemizde şu an 4 bin fidan var. Karşıyakamızın ağaç yetişebilecek her boşluğuna 100 bin fidan dikmek istiyoruz. Bunun için oturma ruhsatı alan her binadan 2 zeytin fidanı bedeli olan 100 lira alacağız. Karşıyaka’da havanın temizlenmesi, iklimin düzelmesi için yeşil ihtiyacımızı karşılayacağız. Pek çok yerden fidan alacağız. Biraz büyümüş fidanlar alacağız. 10 yıl önce dikilse bu fidanlar Karşıyakamız çok daha yeşil olurdu. Bunu destekleyen önege sonrası Karşıyaka’nın 9 farklı bölgesinde ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. İZBAN istasyonları çevreleri, İZSU ihale hatlarının üstü, Parklardaki boş yerlere, kaldırımlara, Bostanlı Deresi çevresine, otoban çevresi gibi pek çok yerde ağaçlandırma yapılacak" diye açıklama yaptı. 
Gündeme gelen 6 ay süreyle faaliyet göstermesi planlanan İnsan Hakları Komisyonu’na sadece CHP’li üyelerin seçilmesine tepki gösteren ve komisyonda yer alması gerektiğini söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Hüsniye Dalkılıç Ersay ‘Başkanım davranışına şaşırdım. Daha önce pek çok konuda AK Parti grubu olarak birbirimize daha anlayışıyla davrandık. Bu tavrınıza anlam veremedim” dedi.
Başkan Tugay cevap olarak “Olmadığınız komisyonlara sizi çağırıyoruz. Biz sizi karşımızda görmüyoruz. 6 aylık komisyonumuzu bu şekilde oluşturmuş olduk. Sizi üzdüğüm için gerçekten özür dilerim. Önceden bir grup kararı alındığı zaman. Grup başkanvekili değişiklik yapabilir, ben yapamam. Ben bir değişiklik yapmak ister misiniz, diye sorduğumda, hayır yanıtını alırsam müdahale edemem. Ben sizi o komisyonda görmek isterim. Arkadaşlarımıza sizi davet etmelerini söyleyeceğim. Komisyona sadece bizim üyelerimiz alınsın diye karar verildiği zaman, ben de uymak zorundayım. İşleyiş böyle, 6 aylık bir süre için kurulan bir komisyon oldu. Bir kişinin düşüncesiyle şekillenmiyor burada düşünceler, bana da adaletli kızın” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Avrupa'da sahneye çıkıyor
Sonraki Haber Türk Kızılay'ından Karşıyaka'da 703 öğrenciye destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?