ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka, 11 yıllık Sultanlar Ligi özlemine son vermek istiyor

Karşıyaka, 11 yıllık Sultanlar Ligi özlemine son vermek istiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, 11 yıllık Sultanlar Ligi özlemine son vermek istiyor

Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi A Grubu'nda 1-3 Nisan'da Bursa'da yapılacak final etabında şampiyonluk mücadelesi verecek Karşıyaka, 11 yıllık Sultanlar Ligi özlemine son vermek için kolları sıvadı.

Yıllardır yer aldığı 1'inci Lig'de 6'ncı kez Play-Off'a kalan yeşil-kırmızılılar, bir yabancı takviyeli, altyapı ağırlıklı kadrosuyla bu defa hedefe varmak istiyor. Geçen sezon yarı final oynattığı Karşıyaka'yı bu kez yarı finalde 3'te 3'le lider olarak finale taşıyan Antrenör Reşat Yazıcıoğulları, "Çok kıymetli rakiplerimiz, çok ağır kadrolar var. Kazanırız veya kaybederiz. Ama kulübümüzü ve bu kulübün taraftarını iyi bir şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Biz bütün rakiplerimize saygı duruyoruz. Benim takımım da saygıyı hak ettiğini yarı finalde herkese ispatladı" dedi.

"Bu ağır kadrolara karşı oyuncularım hiçbir zaman için mücadeleyi elden bırakmadılar. Bundan sonra da bırakacaklarını zannetmiyorum" diyen tecrübeli çalıştırıcı, "Bizim ilk maçımız önümüzde oynayacağımız ilk maç. 'Sonunda şunu yapalım, buraya gidiyoruz, Final Four'a kalıyoruz, Play-Off'a girdik' gibi bir talebimiz olmadı. Önce Play-Off'a girdik, ondan sonra yarı finalde müthiş bir mücadele gösterdi takım. Bu mücadele ile birçok dönüş yaşadık. Çok genç bir takımız ve stres yaşamıyoruz. Herkesin kendine göre maddi manevi gücü vardır. En büyük gücümüz gençliğimiz, isteğimiz ve taraftarımız. Belki yapabiliriz, belki yapamayabiliriz ama bu bizim için ne yıkım ne de rahatlama olacak. Aynı manteliteyi son 3 maçta da sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Karşıyaka'nın kaptanı Simay Akdağ, ligde 19 yaş ortalamasıyla mücadele ettiklerini belirterek, "Genç kadromuzla finale kalarak büyük bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Takımdaki 5 arkadaşımız ilk kez Play-Off tecrübesi yaşıyor. Final etabında çok daha zorlayıcı maçlara çıkacağımızın farkındayız. Hepimiz çok istekli ve hırslıyız. Birbirimize olan güvenimizi sahaya yansıtıyoruz. Tecrübeli rakiplere karşı hatanın telafisinin olmadığı müsabakalar bizi bekliyor. Hata oranını aza düşürüp aynı isteği gösterirsek hedefe ulaşabiliriz. Takım arkadaşlarıma sonsuz güveniyorum. Taraftarımımız yine yanımızda olacaktır. Umarım hak ettiğimiz yerde oluruz. Final Four'da ismimizi Sultanlar Ligi'ne yazdırabileceğimize inanıyorum" dedi.

Yeşil-kırmızılı takımın en genç oyuncusu olan 17 yaşındaki Secem Ege, "Sezon başından buraya kadar çok çalıştık, çok emek verdik. Yaş ortalamamız düşük ama takım içinde çok büyük bir yardımlaşma var. Çalışarak buralara geldik. Final Four'a kaldığımız için çok mutluyuz. Bu benim için ilk deneyim. Yaş ortalamamızın düşük olması ve tecrübesizlik dezavataj gibi görünse de enerjimiz diğer takımlara göre çok daha iyi. Takımda herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. Aile ortamı var. Karşıyakalı olmak benim için gurur ve büyük bir mutluluk" ifadelerine yer verdi.

Karşıyaka, Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda yapılacak final etabındaki ilk maçında cuma günü Gaziantep temsilcisi Adam Voleybol ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-kırmızılılar cumartesi günü Başkent ekibi İlbank, pazar günü ise Adana takımı Çukurova Belediyespor'la kozlarını paylaşacak. Üç gün sürecek finallerde 4 takım arasında ilk 2'ye giren 2 takım önümüzdeki sezon Misli.com Sultanlar Ligi'nde mücadele edecek. Kaf-Kaf'ın rakipleri normal sezonda B Grubu'nda ilk 3 sırayı almış, yeşil-kırmızılı ekip yarı finalde B Grubu lideri İlbank'ı 3-2 mağlup etmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da ilaçlamaya broşürlü bilgilendirme
Sonraki Haber Cumhuriyet Mahallesi'nden 80 kişi CHP'ye üye oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?