ANA SAYFA > İZMİR > Karakayalı: Tarıma yatırım, yarına yatırım

Karakayalı: Tarıma yatırım, yarına yatırım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karakayalı: Tarıma yatırım, yarına yatırım

Kemalpaşa Belediyesi, tarıma yönelik desteklemeler kapsamında üreticiler için birçok alanda eğitimlerini sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamalı budama kursu üreticilerden ve vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.  1 ay önce başlayan teorik ve uygulamalı eğitimlerde bugüne kadar 77 üreticiye ulaşıldı.

Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile düzenlenen, yüz yüze verilen eğitimlerin ardından bahçelerde uygulamalı olarak devam eden budama kursu üreticilerden yoğun ilgi görüyor. Eğitim sonunda üreticiler budama eğitimi sertifikası alıyor.  

Eğitimde; budamanın amacı, uygulamanın zamanı, etkileri ve teknik uygulamalar hakkında üreticilere ve kursiyerlere bilgiler aktarılırken kursta yerinde ve uygulamalı dersler veriliyor. Kursiyerlere, Ören, Örnekköy Mahalleleri ve Kemalpaşa Belediyesi’ne ait park ve bahçelerde, zeytin, kiraz, ceviz, şeftali, üzüm ve süs bitkilerinde budamanın nasıl yapılacağı konusunda eğitimler tüm detaylarıyla aktarılıyor. Devam eden eğitimlerde 24 kursiyer sertifika alırken, bu sayı Mart ayı sonunda 107’ye ulaşmış olacak. 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın da bizzat katıldığı, Örnekköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen uygulamalı budama kursunda kursiyerler, Başkan Karakayalı'ya yerinde ve uygulamalı eğitim fırsatı sunduğu için teşekkür etti. Başkan Karakayalı ise; tarıma yönelik eğitim kurslarının ve üreticiyi destekleyen projelerin sürdürüleceğini ifade ederek, “Tarıma yatırım, yarına yatırım ilkesinden hareketle Kemalpaşamızın verimli topraklarında tarımı ve üreticilerimizi desteklemek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Tarımda üreticilerimizi bilinçlendirmek adına her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Kurslarımıza yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza, eğitmenlerimize ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü personelimize teşekkür ederim. ” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Yüzyirmiyedi Yaşındaki Genç; Sinema'' sergisi açıldı
Sonraki Haber 8 Mart Efes Selçuk'ta kültür ve sanatla geçecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?