ANA SAYFA > İZMİR > Karaburun’da Kırkım Şenliği 26 Haziran’da

Karaburun’da Kırkım Şenliği 26 Haziran’da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karaburun’da Kırkım Şenliği 26 Haziran’da

Karaburun Belediyesi tarafından her yıl geleneksel düzenlenen Kırkım Şenliği’nin dokuzuncusu 26 Haziran Pazar Kavaklıkuyu Mevkii’nde gerçekleştirilecek.

Adı Karaburun ile özdeşleşen ve ilçenin ekonomisinde çok önemli yeri olan kıl keçilerinin yaz mevsimine hazırlanması için imece usulüyle gerçekleşen Kırkım Şenliği, bu yıl festival havasında gerçekleşecek. Şenlikte kırkım töreninin yanı sıra yarışmalar, söyleşiler, atölye çalışmaları, konserler ve yöresel ürünler misafirler ile buluşacak. 

Şenlik hazırlıkları hakkında bilgi veren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Kırkım Şenliği ile ilçeye mal olmuş değerleri daha geniş kitlelere ulaştırıp kalıcı farkındalık sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

Nergis, mandalina, üzüm festivalleri ve levrek avı etkinliklerinin de bu amaca hizmet ettiğini kaydeden Erdoğan, kırkım töreninin de 9 yıldır ilçede şenlik olarak kutlandığını ve artık geleneksel hale geldiğini belirtti. 
Başkan Erdoğan, şenlik programı hakkında şu bilgileri verdi:  “Bu yıl düzenleyeceğimiz Kırkım Şenliği’nde geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, birçok etkinliğe de yer vereceğiz. Yarışmalar, söyleşiler, atölyeler ve konserlerle zenginleşecek Kırkım Şenliği’nde yöre halkımızın kazanç sağlamasını desteklemek üzere yine yöresel stantlarımız olacak ve üreticilerimiz bu stantlarda kendi ürettikleri ürünlerin satışını yapabilecekler. Şenliğe katılan misafirlerimiz keçi sütünden ürünlerimiz, peynirimiz, tuzsuz keçi peynirinden yapılan sündürme ve ilçemize özgü çeşitli lezzetlerden tatma fırsatı bulacak. Son iki yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz şenliğimizde üreticilerimizin kazanç sağlaması adına belediye olarak çalışmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz. İlçemizdeki tüm keçi yetiştiricilerini, vatandaşlarımızı, halkımızı ve ilçemiz dışından tüm misafirlerimizi şenliğimize davet ediyoruz.” 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova’da Halk Dansları Festivali coşkusu
Sonraki Haber Dönüşüm Yaşam Köyü'nden başlayacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?