ANA SAYFA > İZMİR > Karaburun Belediyesi’nden keçi yetiştiricilerine tam destek

Karaburun Belediyesi’nden keçi yetiştiricilerine tam destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karaburun Belediyesi’nden keçi yetiştiricilerine tam destek

Karaburun’un ekonomisinde çok önemli bir yer tutan keçi yetiştiricileri, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile bir araya gelerek yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaştılar.

Nergis Kafe’de yapılan toplantıda yetiştiricileri dinleyen ve Belediyenin bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, ilçedeki üretimin artması için olanakları ölçüsünde üreticilere tam destek verdiklerini söyledi. 

Karaburun’da “Yerelde Kalkınma” vizyonunun değişmez parçasının keçi yetiştiriciliği olduğunu hatırlatan İlkay Girgin Erdoğan, Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Keçi Peyniri Mandırası’nda kapasite artışına gittiklerini söyledi. 
Keçi peyniri çeşitlerinin Karaburun Merkez, Mordoğan ve Eğlenhoca satış yerleri ile daha fazla vatandaşa ulaşmasını sağladıklarını belirten Erdoğan,  İzmir’de de en kısa sürede satış yeri açmayı planladıklarını  söyledi. 

Mandırada işlenmek üzere satın alınan keçi sütüne, piyasa fiyatının üzerinde ödeme yaptıklarını anımsatan İlkay Girgin Erdoğan, şöyle devam etti: “Özellikle pandemi döneminde tarım ve hayvancılığın önemini çok daha iyi anlamış bulunuyoruz. Ülkemizdeki hayvan varlığını süratle artırmak ve tek karış ekilmemiş toprak bırakmamak zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyemizin ‘Başka Bir Tarım Mümkün’’ vizyonuyla yürüttüğü projeler kapsamında, geçen Mayıs ayında Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte Karaburun’da küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleşmiştik. Tek amacımız üreticimizin yaşadığı yerde karnını doyurması, para kazanması ve üretimini artırarak ülkemiz hayvancılığına katkı sağlamasıdır.” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’de 30 ilçede film gösterimleri başlıyor
Sonraki Haber 28. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişi belli oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?