ANA SAYFA > GÜNDEM > Kanatsız Melekler: Hayatlara Destek, Hayallere Ortak Olun…

Kanatsız Melekler: Hayatlara Destek, Hayallere Ortak Olun…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kanatsız Melekler: Hayatlara Destek, Hayallere Ortak Olun…

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Karşıyaka Şubesi ve Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (KAZED) ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. Yemekten sağlanan gelir derneklere bağışlandı.

Düzenlenen etkinliğe aralarında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Semiha Cuccui, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Ayşegül Tezcan, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı’nın bulunduğu Karşıyaka’da bulunan bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının ve siyasi parti yönetici ve temsilcileri ile KAZED’in  kurucu başkanı Sema Öztekin, onursal Başkanı iş adamı Osman Avcı olmak üzere yüze yakın kişi katıldı.
TYSD’nin 94. Yılı da kutlanan etkinlikte TYSD Karşıyaka Şubesi Başkanı Şule Bayraktutan ve KAZED Başkanı Tülin Topuzoğlu birer konuşma yaptı
TYSD Karşıyaka Şubesi Başkanı Şule Bayraktutan yaptığı konuşmada şunları söyledi. “TYSD Karşıyaka Şubesi olarak bağışları ile derneğimize maddi manevi değer katan, Atatürk Eğitim bursu ile öğrencilerin yarınlarına, ihtiyaçlı ailelerimizin ocaklarına umut olan bağışçılarımız ve üyelerimizle 94.Kuruluş yılı için Engelliler, özelde zihinsel engellilerinde insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerine olan inancımızla farkındalık yaratma dernekler arası dayanışmanın örneği olmak istedik.
ATATÜRK tarafından kurulması önerilen, bizzat kendisi tarafından isimlendirilen Derneğimize 94 yıldır koşulsuz inanan, güvenen, bağışlarıyla bizleri destekleyen, ihtiyaç duyulan her alanda hizmet götürmemizi sağlayan milletimize teşekkür ederiz.
94 yıllık geçmişi ile cumhuriyete ve onun değerlerine ödün vermeden sahip çıkan kurumsal olarak 132 şubesi ile vicdani hür irfanı hür nesiller yetiştirmek için yüzbinlerce gencimize eğitim desteği sunan, okullar, anasınıfları, öğrenci yurtlarının yanı sıra huzurevleri, hastane odaları, sağlık merkezleri açan derneğimiz 94 yıl önce kaldırdığı bayrağı gururla taşımaya devam etmektedir.”
Karşıyaka Belediyesi, tuna kültür ve sanat derneği, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü, Müftülüğümüz ile demans/alzhemir hastalarına bakım verenlere yönelik eğitimler ve rehabilitasyon hizmetleri konusunda ortak bir proje hazırladıklarını sözlerine ekleyen Bayraktutan “Umarım hayata geçer. Bu vesile ile bu konuda büyük bir adım atarak alzhemir evini ilçemize kazandıracak Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a teşekkür ederim.”
KAZED Başkanı Tülin Topuzoğlu ise yaptığı konuşmada, yolculukların dostlukların, paylaşımların en güzel en anlamlı yolculuğu olduğunu belirterek şunları söyledi. “Bu yolculuğumuza engelliler, özelde zihinsel engelli yurttaşlarımızın “biz de varız biz de yaparız” sloganı ile çıktık. İnsan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerine olan inancımızla farkındalık yaratma, dernekler arası dayanışmanın paylaşmanın örneği olmak istedik ve Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği kurduk.
KAZED’in onursal Başkanı ve Karşıyaka Küçük Avcı kahvesinin sahibi Osman Avcı kahve poşetlerinden devletten geri verilen bir yıllık pay geri ödemesini iki derneğe bağış yapması büyük alkış aldı.
Konuşmalardan sonra 94. Yıl pastası kesildi, etkinliğe katılanlar müzik eşliğinde oynadılar. 
Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'de divan heyeti listeleri belli oldu
Sonraki Haber Türk Kızılay Karşıyaka Şubesi görev bölümü yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?