ANA SAYFA > GÜNDEM > Kadın buluşmasının adresi bu kez Yalı Mahallesi oldu

Kadın buluşmasının adresi bu kez Yalı Mahallesi oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kadın buluşmasının adresi bu kez Yalı Mahallesi oldu

Karşıyaka Belediyesi, kadınlara özel sürdürülen “Mahallemden Yönetime Katılıyorum” projesinin üçüncüsünü Yalı Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla gerçekleştirdi.

Daha önce Örnekköy ve Cumhuriyet mahallelerinde yaşayan kadınları buluşturan proje, kadınların yerel yönetim hizmetlerine katılımlarını amaçlıyor. Karşıyaka Belediyesi Vatandaş Katılım Birimi yürütücülüğünde Yalı Mahallesi’nden davet edilen kadınlar, ilk olarak Şantiye Tesisleri’ni ziyaret etti. Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan kadınlara Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeleri Şevket Balla, Sevim Kipriksiz ve Emine Çağatay eşlik etti. Ardından Çatı Bostanlı Sergi Alanı’na geçen kadınlar burada ilk olarak Ateş Çemberinde İzmir sergisini gezdi. Ardından Vatandaş Katılım Birimi Sorumlusu Arzu Doğruyol’un moderatörlüğünde atölye çalışmasına katıldı. Kadınlara güvenlik, eğitim, çocuk ve yaşlı bakımı, sosyal yaşam ve hizmetlere erişim başlıkları üzerinde görüşleri soruldu. İkinci oturumda katılımcı kadınlara “Siz Belediye Başkanı olsaydınız ne yapardınız?” sorusu yöneltildi. Katılımcılar yanıtlarını sözlü olarak iletti, ayrıca sloganlarını da dövizlere yazdı. 

Etkinliğe katılan kadınlar, “Şantiyeyi çok merak ediyorduk. Çok mutlu olduk. Seramız çok güzel olmuş. Bizler daha rahat yaşayalım diye emek veren işçilerin ürettiklerini gördük. Karşıyaka Belediyesi’nin parke taşı, asfalt gibi malzemeleri kendi bünyesinde üretmesi, kendi kendine yeten bir belediye olması mükemmel. Ayrıca biz kadınlara desteğini esirgemeyen Başkan Tugay ve belediye personelinin güler yüzü ve saygılı duruşu bizleri gerçekten mutlu etti. Belediyemizin kent yönetiminde kadınlara söz hakkı vermesi şeffaf belediyeciliğin örneğidir. Mahallemizdeki sorunların çözümü konusunda zaman zaman yakınmalarımız oluyordu. Sorunların çözümü için verilen çabayı gözlemleyince mutlu olduk. Büyük emek var. Ayrıca, belediyemizin bize sağladığı ücretsiz spor, kültür, eğitim faaliyetleri de çok değerli hizmetler” ifadelerini kullandılar.

Yalı Mahallesi sakini kadınlar, çalışma değerlendirme formu doldurarak yaşadıkları deneyimi değerlendirdi ve buluşma öncesi ve sonrasındaki duygularını paylaştı. Karşıyaka Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay Çatı Bostanlı’da oturum yapan kadınları etkinlik yaptıkları masalarda ziyaret ederek sohbet etti. 

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ
Karşıyaka Belediyesi Vatandaş Katılım Birimi Sorumlusu Arzu Doğruyol, yerel yönetimlerin, kentlerde hizmet verirken, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımı göstermesinin önemine değinerek, “Karşıyaka Belediyesi olarak, toplumsal yaşamda dezavantajlı konumda olan kadınlar için yeni bir politika geliştirme çabası içindeyiz. Yerel yönetim politikamız olarak kadınların toplumsal yaşama dâhil olmalarını, katılımcı bir modelle, sorun ve ihtiyaçların tespitini hedefliyoruz. Kadın buluşmaları sorunların tespit ve çözüm önerileri konusunda bize büyük fayda sağlıyor. Ortaya çıkan sonuçlar, yerel yönetimin yeni dönem politikalarına daha çok toplumsal cinsiyet yaklaşımı perspektifinden bakmasında etkili olacaktır” dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Çiftlikköy karşısında
Sonraki Haber Kılıçdaroğlu: Halk Konut modelini bütün illerimizde uygulayacağız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?