ANA SAYFA > İZMİR > İZSU’dan Kaklık Çayı’na acil müdahale

İZSU’dan Kaklık Çayı’na acil müdahale

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZSU’dan Kaklık Çayı’na acil müdahale

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, şiddetli yağışların neden olabileceği olumsuzlukları önlemeye yönelik çalışmaları kent genelinde sürdürüyor. Bu kapsamda Torbalı Çakırbeyli Mahallesi’ndeki Kaklık Çayı’nın yatağında oluşan kıyı oyuklarının taşkın riski yaratmaması için 330 ton taş döşendi.

Torbalı Çakırbeyli Mahallesi’nden geçen Kaklık Çayı’nın yatağında yağışlar nedeniyle oyuklar meydana geldi. İZSU ekipleri, bu durumun oluşturduğu riskleri önlemek için harekete geçti. Acil müdahale gerektiren bölgelerde 3 aşamalı çalışma başlatıldı. 265 metrelik dere temizliği çalışmasının tamamlanmasının ardından sahil kısmında 100 metrelik dolgu çalışması yapıldı. Kıyı oyulmasına karşı 330 ton taş kullanılarak yapılan taş baskıyla derenin hidrolik akışı sağlandı. Yaşanabilecek su baskınlarını önlemek ve oyukların yarattığı güvenlik tehdidinin önüne geçmek için yürütülen çalışmalar kısa sürede tamamlandı.

Islah projesi için hazırlıklar sürüyor
İZSU Genel Müdürlüğü, mahalle sakinlerinin isteği üzerine, Kaklık Çayı’nın Çakırbeyli Mahallesi’nden geçen kesimi için ıslah projesini de hayata geçirmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akıllı İhbar Sistemi alanında dünyaya önerilen ilk proje oldu
Sonraki Haber Karşıyaka'nın iki as oyuncusu döndü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?