ANA SAYFA > İZMİR > İzmir’in ilk ''Kadın Belediyesi'' Çiğli’de açıldı

İzmir’in ilk ''Kadın Belediyesi'' Çiğli’de açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’in ilk ''Kadın Belediyesi'' Çiğli’de açıldı

Çiğli Belediyesi, hocaların hocası Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın adını taşıyacak olan Kadın Yaşam Merkezi’ni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlediği törenle hizmete açtı.

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde kadınların aile, toplum ve iş hayatında güçlendirilmesi için birçok proje ve etkinliğin hayata geçirildiği Çiğli’de, kadın çalışmalarının kurumsallaşması ve tek bir çatı altında sürdürülmesi amacıyla Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Kızılkaya ve Cansu Malatyalı, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve Kadın Kolları üyeleri, İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan ve Kadın Kolları üyeleri, Çiğli Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu, meclis üyeleri, muhtarlar, kadın hakları mücadelesi veren sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Tören, Atatürk ve şehitlerimiz anısına düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından hep birlikte açılış kurdelesi kesildi.

Dolu dolu bir yaşam alanı
Olumsuz hava şartlarına rağmen büyük bir katılımla açılışı yapılan Kadın Yaşam Merkezi’nde takı tasarım, aşçılık, çocuk gelişimi, amigurumi, mefruşat, sabun yapımı, çağrı merkezi ve bilgisayar gibi hobi ve meslek edindirme kursları düzenlenecek. Kadın hak ve özgürlükleriyle ilgili bilgilendirme toplantıları ve seminerlerin gerçekleştirileceği 4 katlı yeni hizmet binasında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Aile ve Hukuki Danışmanlık Merkezi, Çocuk Hakları Birimi, Kariyer ve Girişimcilik Birimi, Mülteci Danışma Ofisi, Kütüphane, Bilgisayar Laboratuvarı ve Lego Robotik Atölyesi bulunacak.

Çocuklar ve bebekler unutulmadı
Kadın Yaşam Merkezi’nin bünyesinde, kurslara katılmak ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için Çiğli’ye gelen kadınların çocuklarını geçici süreliğine bırakabileceği oyun alanı olacak. Çocuklar bu zaman zarfında alanında uzman profesyoneller eşliğinde keyifli ve öğretici aktivitelere katılım gösterebilecek. Kadınların sosyalleşmesine yönelik her türlü ihtiyacın düşünülerek tasarlandığı Kadın Yaşam Merkezi’nde bebek emzirme odası da bulunuyor. Aktivite veya kurslara bebeği ile katılacak kadınlar, bebeklerinin emzirme ve alt değiştirme gibi ihtiyaçlarını bu odada rahatlıkla karşılayabilecek.

Prof. Dr. Nermin Abadan Unat: “Atatürk ilham kaynağı oldu”
Atatürk’ün verdiği mücadelenin kendisine ilham kaynağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, “Ben Avusturya’nın başkenti Viyana’da doğdum. Ailem eğitim yaşantımın bir noktasından sonra masraflarımı karşılamakta zorluk çekmeye başladı. Atatürk’ün kız ve erkek çocuklarına ücretsiz eğitim imkanı sağladığını duyunca çeşitli zorlukları aşarak ülkeme döndüm. İzmir’i ilk gördüğümde güzelliği karşısında büyülendim. Türkçe’yi öğrenmek için çok çaba sarf ettim. İlerleyen yıllarda İzmir Kız Lisesini ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim. Eğitim yaşantımın ardından bana eğitim imkanı sunan ülkeme ve ülkemin insanlarına faydalı olabilmek için çok çalıştım. Hiçbir zorluk karşısında pes etmedim. Kızlar ve kadınlar da hayallerine ulaşmak için çıktıkları bu yoldan asla vazgeçmesinler. Çok sevdiğim İzmir’de adımın böylesi güzel bir projede anılmasından dolayı mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi: “Anadolu’da gün ışığı kadındır”
Açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Nermin hocamın yaşam serüvenini dinleyince bu toprakların gerçek kahramanlarının onlar olduğunu bir kez daha anladım. Nermin hoca gibi kahramanların türlü zorluklarla bu noktaya getirdiği kadın hakları mücadelesi günümüzde maalesef ki geriye gidiyor. Hakim anlayış, kadınları yeri geliyor özgürlüğün simgesi yeri geliyor şiddetin öznesi olarak kullanıyor. Bu karanlık iklimden Atatürk’ün izinde yürüyen ve özgürlüğü tanıyan kadınlar olarak yine kendi mücadelemizle çıkabiliriz. Unutmamalıyız ki Anadolu’da gün ışığı kadın demektir. Anadolu’nun kadim toprakları bize tahakkümü değil, bereketi, bilgeliği ve aydınlığı anlatır. Gücümüzün farkında olarak mücadelemizi dayanışma içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Başkan Gümrükçü: “Kimsesizlerin kimsesi olacağız”
Kadınların toplumsal statüsünü güçlendirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Gümrükçü, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm hizmet ve projelerimizi kadın-erkek eşitliğini göz önünde bulundurarak hayata geçirdik. Çiğli Belediyesi olarak, üreten ve emekleriyle başarılı olan kadınların sayısının artmasını istiyoruz. Kadınların haklarıyla ilgili bilgilendirilmesi, sosyalleşmesi, yönetim temsiliyetinin artması, istihdam ve üretim zincirine dahil edilmesi adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın koordineli, sürdürülebilir ve uzun soluklu olması adına Kadın Yaşam Merkezimizin yeni hizmet binasını ilçemize kazandırdık. Hizmet binamıza, kariyeri boyunca kadın hak ve özgürlükleri alanında önemli çalışmalara imza atmış yazar, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci kıymetli hocamız Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın ismini verdik. Siyasi yaşantımın başlamasında da önemli bir rolü olan Nermin Hocamızı Çiğlimizde ağırlamaktan ötürü ayrıca gururluyum. Bu yaşam merkezinin kadınların ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyor, kadınların eşit hak ve özgürlükler mücadelesine destek olmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum” diye konuştu.

Nazan Moroğlu: “Mutlu ve gururluyum”
Nermin Abadan Unat isminin Çiğli’de yaşatılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu vurgulayan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu, “8 Mart’ı tanımlamam gerekirse gücüyle, bilgi birikimiyle, çalışkanlığıyla ve Atatürk ilkelerine bağlılığıyla ülkesini ileriye taşımak için mücadele eden Nermin hocamı örnek gösteririm. Onun gibi kendi ayakları üzerinde durarak insanlığa faydalı olmaya çalışan tüm kadınları saygıyla selamlıyor, bizleri böylesi anlamlı bir etkinlikte bir araya getiren Çiğli Belediye Başkanımız değerli yol arkadaşım Sayın Utku Gümrükçü’ye teşekkürlerimi sunuyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka son sette yıkıldı...
Sonraki Haber Halkın Kurtuluş Partisi'nden Karşıyaka'da 8 Mart eylemi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?