ANA SAYFA > İZMİR > İzmir’e alternatif su hattı geliyor

İzmir’e alternatif su hattı geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’e alternatif su hattı geliyor

İzmir’in metropol ilçelerinde su ihtiyacının bir kısmının Gördes Barajı’ndan karşılanması amacıyla başlatılan ana iletim hattı çalışmaları tamamlandı. Gördes’ten gelen ana hat ile Bornova merkezi besleyen hat birleştirilerek kente ilave su kaynağı sağlanıyor. Aynı zamanda kesinti durumlarında şebekeyi besleyecek yeni bir alternatif oluşturuluyor.

Yeni hattın bağlanması sırasında 9 Aralık Çarşamba günü saat 21.00’den, 11 Aralık Cuma günü 09.00’a kadar Bornova’nın bazı mahallelerine su verilemeyecek. 
Şehrin bir bölümünün, yeni devreye alınacak Kavaklıdere Arıtma Tesisi ile beslenmesi ve olası arıza durumlarında şehrin diğer bölgelerine de su aktarımı yapabilmek için döşenen ana iletim hattının çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar kapsamında Kemalpaşa Caddesi ve Aydınlar Caddesi girişinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış, sıklıkla arıza yapan beton boru da yenilendi. 

Yeni hattın devreye sokulması için su kesintisi yapılacak
İZSU ekipleri, Bornova’nın yeni hat bağlantılarının yapılabilmesi ve eski hatların devre dışı bırakılabilmesi için Kamil Tunca Bulvarı ve Kemalpaşa Caddesi olmak üzere iki noktada yoğun ve aralıksız bir çalışma sürdürecek. Çalışmalar nedeniyle bölgede 9 Aralık Çarşamba günü saat 21.00’den, 11 Aralık Cuma günü saat 09.00’a kadar 36 saat zorunlu su kesintisi yapılacak. Sürecin sona ermesiyle birlikte sisteme yeni hattan su verilmeye başlanacak. Kesintinin daha kısa sürede bitirilmesi için İZSU ekipleri yoğun şekilde çalışacak.

Kesintiden hangi bölgeler etkilenecek?
Yeni hattın devreye alınması çalışmalarının neden olacağı su kesintisinden Bornova ilçesi Yunus Emre, Egemenlik, Işıklar, Gürpınar mahallelerinin tamamı ile Ümit, Karacaoğlan, Kemalpaşa mahallelerinin bir bölümü etkilenecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Tabip Odası: Pandemi sürecinde işyeri hekimlerinin yaşadığı sıkıntılara çözüm getirilmelidir
Sonraki Haber Efes Selçuk'ta uzaktan eğitim artık daha yakın

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?