ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir'de ulaşıma zam yapıldı

İzmir'de ulaşıma zam yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de ulaşıma zam yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni toplu ulaşım tarifesine göre İzmirliler yeni yıla zamla girdi.

Otobüs, metro, vapur ve İZBAN'da toplu ulaşım taşıma ücretlerine yüzde 9 ile 12 arasında zam yapılacak. Tam bilet fiyatlarına 25 kuruş, öğrenci biletlerine ise 15 kuruş zam yapılacak tarifeye göre tam bilet fiyatları 2 TL'den 2,25 TL'ye, öğrenci bileti fiyatları 1,10 TL'den 1,25 TL'ye, öğretmen bileti fiyatları ise 1,40 TL'den 1,60 TL'ye yükselecek.
Havalimanı ulaşımında ise vatandaşların cebinden 50 kuruş daha fazla çıkacak.
ESHOT Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan yeni zam paketine göre havalimanı otobüsleri için biniş ücreti 4 TL'den 4,50 TL'ye çıkarılırken, gece boyunca saat başı hizmet veren "Baykuş" seferlerinde de tam 4,50 TL'ye, öğrenci 2,20 TL'ye öğretmen ise 3,20 TL'ye çıkartıldı.Açık otoparklar ise 5.5 liradan 6.5 liraya yükseltildi.
Kapalı otoparklar da açık otoparklar gibi 1 liralık zamla 1-12 saatlik parklanmalar için 5.5 liradan 6.5 liraya yükseldi. 2.5 lira olan engelli park yerlerinde artışa gidilmezken Bostanlı Migros üstü katlı otoparkında  abonelik ücretleri 110 liradan 130 liraya çıkarıldı. Aynı otoparklarda 0-6 satlik parklanma ücreti ise 3.5 liradan 4.5 liraya çıkarıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Arabalı vapur akşam normal seferlerine döndü
Sonraki Haber İzmir'e rüzgar ve güneş enerjisi santrali...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?