ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ‘’İzmir’de Tiyatro’’ Günleri'yle, Karşıyakalılar sanata doyacak

‘’İzmir’de Tiyatro’’ Günleri'yle, Karşıyakalılar sanata doyacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
‘’İzmir’de Tiyatro’’ Günleri'yle, Karşıyakalılar sanata doyacak

Temelleri 2014’te atılan ve o günden bu güne gerçekleştirdiği toplantılarla Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren tiyatro topluluklarını adeta tek vücut haline getiren Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği, Karşıyaka’da 4 gün boyunca sürecek bir organizasyonla sanatseverleri büyülemeye hazırlanıyor.

Bünyesinde 46 farklı tiyatro topluluğunu bulunduran Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği, Karşıyaka’da bir sanat şöleni gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar belki de hiç olmamış bir şekilde tiyatrolar arası dostluklar kurmayı başardıklarını belirten Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, “Dayanışma ve dostluk tiyatroyu yükseltir” düsturuyla yola çıkarak kurdukları derneğin, zaman içerisinde bünyesindeki tüm tiyatroları tek vücut hale getirdiğini belirterek, “Bugüne kadar birbirimize konuk oyuncularla, konuk yönetmenlerle, dekorlarımızı paylaşarak, oyunlarımızı ziyaret edip izleyerek destek olduk” sözleriyle kurdukları güzel bağlara vurgu yaptı.

Amacımız İzmir’in öz değerlerini tanıtmak

Bugüne kadar İzmir’de gerçekleştirilen tiyatro festivallerinde hep başka şehirlerden gelen bilindik toplulukların sahne aldığını belirten Güler, “Bizim amacımız hem İzmir’in öz değerlerini hem de İzmir’e turne yapma şansı olmayan fakat tiyatro adına doğru işler yapan toplulukları tanıtmak, bununla birlikte yarattığımız sanatsal dayanışmayı bölgemizin ve ülkemizin aydınlık kenti İzmir’den sanatseverlerle paylaşmak” diyerek “İzmir’de Tiyatro”Günleri organizasyonunun nasıl şekillendiğini anlattı.

Kaosa rağmen sanat

Ülkede yaşanan terör olaylarının herkes kadar kendilerini de üzdüğüne fakat perdelerini kapatmayacaklarına vurgu yapan Güler, “Sanatın hayatı doğru ve duyarlı yaşamak anlamındaki katkısını önemsediğimiz için de yaratılan kaos ortamına rağmen perdelerimizi açık tutmayı daha aydın bir ülke için kendimize borç biliyoruz” diyerek, tüm vatandaşları sanatın ışığıyla buluşmaya davet etti.

Etkinlik Programı

Karşıyaka Çarşı’da bulunan Karşı Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek “İzmir’de Tiyatro” Günleri etkinliği, 17 Mart Perşembe günü Umut Tiyatro Topluluğu’nun Nafile Dünya adlı oyunuyla perde açacak. Etkinliğin ikinci gününde ise sahnede Duvar isimli oyunla Aydın Eğitim-İş Tiyatrosu olacak. Bademler Köyü Tiyatro Topluluğu’nun sahneye koyacağı Ada isimli oyun, etkinliğin üçüncü gününde izleyicilerle buluşacak. Etkinliğin kapanışını ise 20 Mart’ta Eleni ve Gül isimli oyunla Tiyatro Objektif yapacak. Tüm oyunların kendi günlerinde saat 20:00’de sanatseverlerle buluşacağı etkinliklere katılmak için 0232 381 83 54 numaralı telefondan rezervasyon yapılabilecek.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir, Ankara'nın acısını paylaşıyor
Sonraki Haber Kaf Kaf’ın listesinde 5 isim var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?